Les platges de llevant del municipi aconsegueixen un any més el distintiu de bandera blava
Aspecte de la platja de Prat d'en Forés, ahir a la tarda |
Així doncs, tot i l'increment de dues banderes blaves, el litoral cambrilenc guardonat és el mateix que l'any passat i la platja. D'altra banda, un any més les platges de la Llosa i d'Horta de Santa Maria es queden sense bandera blava.
Pel que fa al port esportiu, enguany no se li ha concedit la bandera blava que des de fa uns quants anys lluïa.
Una major exigència en la qualitat
L'estat de l'aigua i de la sorra de les platges, els accessos o els serveis a les platges són alguns dels aspectes que es valoren a l'hora d'atorgar banderes blaves. Però no són els únics, i al llarg dels anys que fa que l'ADEAC atorga aquests distintius de qualitat, s'ha anat augmentant el nivell d'exigència, i actualment es valoren aspectes com l'accessibilitat a les platges per a persones amb discapacitat, la recollida selectiva de la neteja de les platges o la informació al públic.
Destacar que l'ADEAC de cara al futur té previst augmentar encara una mica més l'exigència pel que fa al compliment dels criteris i sobretot aquells que tenen a veure amb la informació i l'educació ambiental. També es tindrà molt en compte el compliment de la legislació litoral, com la llei de Costes, i la normativa autonòmica i local, entre d'altres.
Galícia encapçala el rànquing mundial
L'ADEAC ha atorgat bandera blava a un total de 89 platges i 19 ports catalans, el mateix nombre que l'any passat, situant-se com una de les comunitats amb més banderes blaves D'aquestes 39 són platges de la demarcació de Tarragona, que enguany compta amb dues platges més guardonades que l'any passat.
Pel que fa a la resta de l'Estat destacar que Galícia, per primera vegada encapçala el rànquing de banderes blaves a nivell mundial, amb un total de 127 banderes blaves, 18 més que l'any passat. Segueixen d'aprop a Galicia, Catalunya amb 108 banderes i la Comunitat Valenciana amb 107.