Informació general

L'Hotel Port Eugeni va acollir divendres una jornada sobre psicologia aplicada a la Indústria Hotelera

Per Judit Pinazo



La jornada es va celebrar el passat divendres a l'Hotel Port Eugeni de Cambrils
Divendres al matí l'Hotel Port Eugeni va acollir una jornada sobre la "Psicologia aplicada a la Indústria Hotelera: clima laboral i optimització del servei", en el marc de la VII Trobada Internacional sobre Prevenció i Salut Laboral. La jornada la va organitzar la Universitat Rovira i Virgili amb la col·laboració de l'Associació d'Experts en Psicologia Aplicada "AEPA" i l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda.

Tal i com explicava la presidenta de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda l'objectiu de la jornada és fomentar l'intercanvi d'experiències entre sindicats, empresaris, administració per trobar solucions innovadores en la prevenció de riscos laborals i la salud en el sector de la indústria hotelera. Segons Arbó en el sector dels hotels és molt habitual la contractació temporal i és precisament durant els mesos de més feina, com pot ser l'estiu, quan més manca de mà qualificada hi ha i en els últims anys resulta cada vegada més complicat trobar-ne. Segons Arbó aquesta situació condueix sovint a la contractació de mà d'obra poc qualificada, el que repercuteix directament en els riscos laborals.

Segons Arbó la base del negoci en el futur passa per continuar treballant en la satisfacció del client, però per aconseguir-ho, assegura Arbó,  cal trobar un punt d'harmonia entre la gestió de recursos per a la producció del servei i en el clima de la organització, sobretot l'ambient laboral.

Segons Arbó, la base d'aquestes trobades és treballar de forma interdisciplinar per ajudar a crear un ambient laboral positiu i innovador ja que per "les nostres empreses l'actiu fonamental és el factor humà".

Comenta aquest article