Informació general

Es fa l'aprovació inicial del pla parcial per al desenvolupament i urbanització del polígon Belianes Sud

Per Berta Ruiz



Vista aèria del polígon Belianes Est amb el cementiri parroquial en primer terme
L'Ajuntament de Cambrils ha iniciat ja tota la tramitació per al desenvolupament i urbanització del polígon Belianes Sud dins del sector 5 –situat al costat de l'actual polígon industrial Belianes Est i limitant amb la futura via del tren, el torrent d'en Gener i el sector de les Comes– amb l'aprovació inicial del pla parcial.

Aquesta primera tramitació comprèn la presentació d'un seguit de documentació, informes ambientals, informes sobre mobilitat i la normativa que tindrà el polígon industrial –quant a descripció detallada i acurada de com serà aquesta zona a desenvolupar i a urbanitzar–.
El regidor d'Urbanisme en funcions –Joan Recasens– va detallar a Revista Cambrils Diari Digital els passos que seguirà aquesta tramitació. Ara s'ha dut a terme aquesta primera aprovació inicial i després es farà una exposició pública, amb un període d'al·legacions i resolució d'aquestes al·legacions, l'aprovació provisional i finalment l'aprovació definitiva per part de la Generalitat de Catalunya.

A banda d'això, segons va explicar Joan Recasens, també s'ha d'engegar el projecte de reparcel·lació, amb la repartició de les finques resultants entre els propietaris en funció dels terrenys que tenien. Paral·lelament a aquest projecte també s'ha de fer el projecte d'urbanització del polígon. En ambdós casos se seguirà la mateixa tramitació: amb una aprovació inicial, període d'exposició pública i aprovació definitiva, tot i que en aquest cas no és necessari que passi per la Generalitat. Tot plegat, suposarà un període de tramitació d'entre dos i tres anys. Passat aquest temps ja es podrà començar a executar el projecte definitiu, urbanitzar-lo i tirar endavant les activitats que hi corresponguin.

Un màxim de 420 activitats

El polígon Belianes Sud, que té una superfície total de 38,5 hectàrees, podrà acollir un màxim de 420 activitats, que, segons explica Joan Recasens, "són compatibles amb el medi ambient i el turisme, ja que la normativa del pla parcial contempla el tipus d'indústria que hi pot anar". El polígon contempla la creació d'un parc de negocis de tipus comercial, amb edificis d'oficines, edificis corporatius d'empreses i naus aparador de caràcter comercial –de venda de cotxes, mobles o d'altres equipaments, que se situarà en tot el frontal al límit amb el sector de les Comes–, tot i que també hi haurà una zona de naus industrials i també s'hi instal·larà una benzinera.

Comenta aquest article