Informació general

L'ocupació hotelera als establiments de la Costa Daurada central va ser del 70% durant el mes de maig

Per Redacció

L'ocupació hotelera als establiments de la Costa Daurada central s'ha situat en el 70% durant el passat mes de maig, tres punts per sota a la registrada en el mateix període de la temporada anterior, segons dades facilitades per l'Observatori de la Fundació d'Estudis Turístics de la Costa Daurada.

Durant el mes de maig de 2007 va registrar-se aquesta ocupació, amb un total de 44.482 places hoteleres disponibles, mentre que al maig de l'any passat, l'ocupació final va ser del 73%, tot i que l'oferta de places era lleugerament inferior, amb un total de 43.051 places. Cal destacar, també, que durant la temporada passada van produir-se importants increments en els nivells d'ocupació en relació a d'altres anys, com per exemple l'any 2005, quan l'ocupació durant aquest mes havia estat del 68%.

Aquestes dades també indiquen que durant el passat mes de maig es va arribar gairebé al milió de pernoctacions, concretament van ser 964.470. I en xifres més concretes, en els hotels de Cambrils, Salou i la Pineda s'hi van allotjar un total de 209.395 turistes. L'any 2006, aquesta xifra va ser lleugerament superior, amb 234.104 turistes que van arribar a la Costa Daurada central. En relació a la mitjana de nits d'estada, cada turista es va allotjar en hotels una mitjana de 4,5 nits, mentre que l'any passat la mitjana va ser entorn a les 4,1 nits d'estada.

Pel que fa a la procedència d'aquests visitants, cal destacar que se segueix la mateixa tendència que en temporades anteriors: el 34% eren procedents de la resta de l'Estat espanyol i el 66% procedien de diferents indrets d'Europa, principalment de Gran Bretanya (56%), França (12%), Irlanda (8%) i Rússia (5%).

Comenta aquest article