Informació general

Una cambrilenca denuncia l'Ajuntament pel mal estat d'una vorera a l'avinguda d'Adelaida

Per Judit Pinazo



L'accident es va produir en aquest tram de l'avinguda d'Adelaida, el passat mes d'octubre
El passat 26 d'octubre quan una veïna cambrilenca, Purificación Granadino, pujava per l'avinguda d'Adelaida, per la vorera del costat de la riera d'Alforja, acompanyada del seu nét de tres anys d'edat, Àlex Granadino, aquest va ensopegar amb la vorera en mal estat i va caure a la riera. La caiguda es va produir a l'alçada del supermercat Mercadona, quan el nen i l'àvia es van haver d'apartar de la vorera perquè venia una bicicleta, amb la mala sort que el nen va precipitar-se a la riera. A conseqüència de la caiguda, Àlex Granadino es va trencar la clavícula i, tot i que actualment ja està recuperat, va estar quatre mesos convalescent. Destacar que en el moment en què va caure el nen no hi havia les baranes de protecció que s'han col·locat fa poc més d'un mes.

Dos dies després de produir-se l'accident, la mare de l'Àlex, Verónica Mimbrero, va denunciar els fets a la Policia Local de Cambrils i va reclamar la responsabilitat patrimonial de l'Ajuntament pels danys físics ocasionats al seu fill. Segons Verónica Mimbrero, els danys que va patir el nen no han estat l'única conseqüència de l'accident. Després de l'accident, Verónica, segons explica ella mateixa, va començar a patir ansietat i va demanar la baixa laboral; a banda, havia de demanar constantment festa a la feina per atendre el nen i arran d'això va acabar perdent la feina. La mare es mostra preocupada, perquè tot i la recuperació de l'Àlex, els metges no han descartat la possibilitat que el nen s'hagi d'operar per possibles seqüeles.

Indignació per la resposta municipal

La resposta que ha obtingut la mare de l'Àlex set mesos després per part de l'Àrea d'Obres Públiques de l'Ajuntament ha indignat la família. Segons l'informe emès per aquesta àrea, l'espai de què disposen per passar els vianants en aquest tram de vorera és d'1,15m, "és el pas normal, ja circulin en paral·lel o amb cadires de nens, i en el cas que dues o més persones hagin de creuar hi ha suficient espai".

Segons Verónica Mimbrero, tot i que l'actual alcalde en funcions –Robert Benaiges– ha declarat en diverses ocasions que és "conscient del mal estat del lloc", l'Ajuntament se'n renta les mans i nega l'existència de perill per als vianants. A més, Verónica Mimbrero assegura que ella té constància que hi ha hagut més persones que han caigut a la riera abans que es col·loqués la barana, a causa del mal estat de la vorera.

De moment, i sense perdre l'esperança de ser indemnitzada pels danys ocasionats tant al seu fill com a ella, la Verónica està a l'espera de la visita que ha de mantenir el proper 19 de juny amb el defensor del ciutadà de Cambrils.

Comenta aquest article