Informació general

Es fa públic l'acord de govern entre el PSC, ERC i ICV per als propers quatre anys

Per Berta Ruiz



Regidors i representants de les tres formacions polítiques del tripartit en la roda de premsa de presentació de l'acord de govern
El passat divendres al migdia es va fer públic l'acord de govern entre les tres formacions que formaran govern en els propers quatre anys, PSC, ERC i ICV.

A l'acte hi van ser presents Robert Benaiges i Anna Peláez pel PSC; Joan Recasens, Jordi Savall i Jordi Fargas per ERC, i Salvador Matas i Marlen Fernández per ICV.

Robert Benaiges, el primer a prendre el torn de paraula, va valorar molt positivament la reedició d'aquest pacte de govern, "ja que els tres partits tenim un projecte compartit molt clar i definit, i el que volem és donar-li continuïtat i enllestir tots aquells temes que tenim encetats de cara al proper mandat i també significa una estabilitat política, de la qual tradicionalment estàvem mancats".

Per la seva banda, el president de la secció local d'ERC –Jordi Fargas– va voler reconèixer públicament la feina realitzada pels dos regidors de la formació que han treballat durant els darrers quatre anys al govern municipal, Jordi Savall i Joan Recasens. Per altra banda, Fargas va voler mostrar el suport "d'una manera clara i concisa al nou govern d'esquerres, catalanista i de progrés que ha sortit després del passat 27 de maig".

Finalment, Salvador Matas, d'ICV, també va mostrar-se molt satisfet de la reedició d'aquest pacte de govern. "És un bon pacte per Cambrils i és un bon pacte, perquè les forces de govern tenen una majoria de govern estable i suficient  i perquè el suport popular de la població a aquestes eleccions s'ha incrementat globalment cap a aquest govern. La ciutadania ha valorat positivament la tasca feta durant aquests quatre anys i ha decidit renovar aquesta confiança a aquestes forces polítiques".

D'altra banda, Salvador Matas també va voler fer una crida a les formacions polítiques de l'oposició per mantenir el "clima polític pacificat i tranquil" que s'ha aconseguit, "per tal de desenvolupar amb eficàcia tots els projectes. Des del govern i ICV oferim el màxim diàleg i amb total respecte". En aquest mateix sentit, l'alcalde en funcions –Robert Benaiges– es va mostrar disposat a "buscar tots els mitjans de col·laboració amb els grups de l'oposició per tal de trobar fórmules de treball comú en bé d'aquells projectes i qüestions de la ciutat. I també en els altres àmbits reclamo que hi hagi una oposició responsable i que tingui la capacitat de fiscalitzar, de denunciar i de presentar alternatives i iniciatives diferents a les que pugui presentar el govern".

Cinc grans àrees de gestió

Tot i que en la roda de premsa no es van voler avançar la creació de les diferents regidories i els regidors que les encapçalaran, sí que es va avançar alguns dels canvis en l'organigrama de govern que configurarà el nou Ajuntament de Cambrils, amb una reestructuració política i administrativa en la gestió i servei a la ciutadania.

Així, es configuraran cinc grans àrees de servei: l'Àrea d'Atenció a la Persona, que inclourà les subàrees de Cultura i Festes, Esports, Joventut, Ensenyament i Formació, Participació Ciutadana, Cooperació i Solidaritat, Benestar Social, i l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC); l'Àrea del Territori, que tindrà les subàrees d'Urbanisme, Obra Pública, Serveis i Medi Ambient; l'Àrea de Seguretat i Mobilitat; l'Àrea d'Activitat Econòmica –amb Promoció Econòmica i Turisme– i l'Àrea de Serveis Interns, que inclourà àrees com Economia, Hisenda, Gestió Tributària o Recursos Humans.

Comenta aquest article