Informació general

Cambrils acull per tercer any consecutiu la Festa del Comerç Just amb venda de productes i tallers de sensibilització

Per Redacció



Un dels estands de la festa, en què es venien productes de comerç just
Ahir, al Mollet del Rec, es va celebrar la Festa del Comerç Just a Cambrils, un acte per donar a conèixer el comerç just entre la població cambrilenca. Així, aquest espai del Port de Cambrils va acollir diversos estands en què, a més de poder degustar productes de comerç just, també se'n podien comprar, també hi van haver tallers i gimcanes de sensibilització per a la canalla i una xocolatada popular.

Aquesta activitat, que enguany s'ha celebrat per tercer any consecutiu a Cambrils, estava organitzada les ONGD Punt de Partida, Mans Unides, Comité Óscar Romero i Proide, que duen a terme les activitats i tallers i per de l'Ajuntament de Cambrils, que es va fer càrrec de la col·locació de la carpa. D'altra banda, alumnes de l'IES Ramon Berenguer IV van fer de voluntaris i monitors dels tallers.

El comerç just té en compte valors ètics i mediambientals i es basa en principis com un preu just que cobreixi el cost de la producció dels articles, una retribució digna pel treball, el respecte pels drets humans i laborals, l'eradicació de l'explotació infantil, aconseguir beneficis socials per a les comunitats productores i el respecte pel medi ambient.

El 2005 l'Ajuntament de Cambrils es va adherir a la Xarxa per la Compra Pública Ètica, promoguda per la Diputació de Barcelona i l'ONGD Setem, per introduir criteris ambientals i de defensa dels drets laborals en la compra i les contractacions públiques. D'altra banda, l'Ajuntament ha aprovat diferents mocions de suport institucional com la moció per al foment del comerç just i la moció per a la compra de fusta i el paper certificat. També, en els equipaments municipals s'instal·len màquines de venda de begudes de comerç just i s'introduiran clàusules ètiques en la compra de material tèxtil o roba de treball especialitzada.

Comenta aquest article