Cultura

Contes

Històries, contes i tradicions africanes amb l'escriptor camerunès Inongo-vi-Makomé

L’escriptor ha impulsat i lidera conjuntament amb l’ONG Agermanament sense Fronteres el projecte "La casa de la cultura de Lobé" a Kribi, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament

Per Berta Ruiz

Inongo-vi-Makomé va explicar diferents històries del seu continent a la canalla que va participar a la sessió
Inongo-vi-Makomé va explicar diferents històries del seu continent a la canalla que va participar a la sessió | Berta Ruiz

L'Espai El Pati del Centre Cultural va acollir, ahir a la tarda, una sessió dedicada a la cultura africana. En un acte inclòs dins de la programació de la Biblioteca Josep Salceda i Castells i organitzat pel Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària, es va comptar amb la presència de l’escriptor camerunès Inongo-vi-Makomé. A l'inici de la sessió, la bibliotecària Eva Ferré va explicar que durant aquest mes de maig s'organitzaran diferents activitats relacionades amb Àfrica i amb la diversitat cultural. En la seva intervenció, Inongo-vi-Makomé va mostrar diferents objectes com instruments musicals del seu país, joguets i d'altres artefactes originaris del seu país que anava traient d'una maleta. També va explicar diferents històries i contes africans, així com tradicions pròpies de la seva ètnia.

ONG Agermanament sense Fronteres i el projecte "La casa de la cultura de Lobé"

Inongo-vi-Makomé va néixer a Lobé-Kribi (Camerun). Va estudiar a Camerun, Guinea Equatorial i Espanya i actualment resideix a Barcelona, des d’on es dedica a la literatura i la narració de contes. El 1998 va publicar la seva primera novel·la (Rebeldía). La seva obra es composta de novel·les, relats, contes, obres de teatre i assajos sobre la immigració africana o al població negra a Europa. L’escriptor ha impulsat i lidera conjuntament amb l’ONG Agermanament sense Fronteres el projecte "La casa de la cultura de Lobé" a Kribi (Camerun), que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils. El projecte consisteix en un centre de lectura amb biblioteca i un alberg integrat que el farà sostenible i  ajudarà a promoure un turisme responsable amb la cultura de la zona.

Hora del conte amb la presentació de "El petit Toubab viatja al país de la Teranga"

D’altra banda, dins de la programació de la Biblioteca, el dijous 26 de maig a les 18 hores, s’oferirà una altra "Hora del conte" al Centre Cultural relacionada amb Àfrica. En aquest cas, es tracta del conte solidari "El petit Toubab viatja al país de la Teranga", escrit per El Toubab amb il·lustracions de Bali Cejas. El llibre està basat en la història real d’un nen amb pare català i mare senegalesa que viatja per primera vegada al país de la seva mare per conèixer d'on ve. El conte col·labora amb l'Associació Cultural “La Veu entre Cultures”, per contribuir a abastir d’aliments i productes de primera necessitat a infants menors de 18 mesos abandonats o en situació de perill.  

Comenta aquest article