Recull

Mona de Pasqua



Manuel Sánchez
Ingredients
Per fer el pa de pessic
• 200 grams de sucre
• 200 grams de farina de pastisseria
• 5 rovells
• 7 ous sencers
• 1 polsim de canyella en pols
• La ratlladura de mitja llimona

Per fer el farciment
• 6 ous sencers
• El mateix pes de sucre

Preparació
Posarem els rovells d’ou en un recipient i els anirem batent. A continuació afegirem un ou sencer i hi afegirem el sucre, la canyella i la ratlladura de llimona. Seguirem batent i a mida que la massa vagi agafant forma, anirem afegint-hi la resta d’ous, d’un en un, sense deixar de batre la massa, i hi anirem afegint la farina a poc a poc, perquè no es facin grumolls. Agafarem un motlle de forn, l’untarem amb llard i l’espolvorejarem amb farina. Ho posarem al forn uns tres quarts d’hora a uns 180 graus. Quan estigui cuit, treurem el pa de pessic i el deixarem refredar. Per fer el farciment, agafarem un cassó i hi posarem els ous i el sucre i ho posarem al foc, ho batrem sense deixar de remenar, fins que comenci a coure. Un cop arrenqui el bull, ho treurem del foc i ho deixarem refredar. A continuació, agafarem el pa de pessic i farem un tall transversal a dos centímetres de la base i un altre tall pel mig. Untarem cada part amb el farciment que hem fet i també per la part de dalt i els costats del coc. Per decorar la mona, agafarem fruita confitada al gust –peres, préssec, cireres– les tallarem en làmines i les col·locarem pel damunt. Calentarem al foc la gelatina de poma i pintarem tota la mona pel damunt. Decorarem els costats de la mona amb ametlles trocejades o xocolata ratllada.

Comenta aquest article