Recull

Faves ofegades



M. Lluïsa Caelles
Ingredients [4 persones]
• 5-6 kg de faves
• 150 g de cansalada
• 3 alls tendres
• 2 cebes tendres
• 1 cullerada de sagí
• Un polsim de sucre
• Sal
• Un rajolí de vi blanc
• 1 rameta de menta
• Pebre vermell
• 1 botifarra blanca
• 1 botifarra negra

Preparació
Agafarem les faves i les desgranarem. Seguidament tallarem ben fina la ceba tendra i els alls tendres i la cansalada viada en daus. Agafarem tots aquests ingredients en cru i ho posarem tot a l’olla. A continuació hi afegirem la menta, el sagí, la sal, una mica de sucre, el vi blanc i el pebre vermell. Hi posarem dos dits d’aigua i ho deixarem al foc amb l’olla tapada. Cada 5 o 10 minuts sacsejarem una mica l’olla, perquè les faves es vagin coent sense desfer-se, i ho tindrem al foc durant una hora. Dos minuts abans de tancar el foc hi afegirem la botifarra negra i blanca trossejada. Després retirarem l’olla del foc i ho deixarem reposar una estona.



Comenta aquest article