Faves ofegades
M. Lluïsa Caelles |
5-6 kg de faves
150 g de cansalada
3 alls tendres
2 cebes tendres
1 cullerada de sagí
Un polsim de sucre
Sal
Un rajolí de vi blanc
1 rameta de menta
Pebre vermell
1 botifarra blanca
1 botifarra negra
Preparació
Agafarem les faves i les desgranarem. Seguidament tallarem ben fina la ceba tendra i els alls tendres i la cansalada viada en daus. Agafarem tots aquests ingredients en cru i ho posarem tot a lolla. A continuació hi afegirem la menta, el sagí, la sal, una mica de sucre, el vi blanc i el pebre vermell. Hi posarem dos dits daigua i ho deixarem al foc amb lolla tapada. Cada 5 o 10 minuts sacsejarem una mica lolla, perquè les faves es vagin coent sense desfer-se, i ho tindrem al foc durant una hora. Dos minuts abans de tancar el foc hi afegirem la botifarra negra i blanca trossejada. Després retirarem lolla del foc i ho deixarem reposar una estona.