Informació general

Es renova i es millora la xarxa de rutes ecoturístiques urbanes i rurals del municipi

Per Redacció



Aquesta és una de les senyalitzacions situades al costat del Museu del Molí de les Tres Eres
Turisme de Cambrils, l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, amb la col·laboració del Museu d'Història de Cambrils, han posat en marxa la renovació i millora de les rutes ecoturístiques amb l'objectiu de potenciar la desestacionalització de la temporada turística.

Les rutes ecoturístiques es presenten com una xarxa de recorreguts destinats als usuaris que es volen desplaçar a peu o en bicicleta, i que permeten descobrir els valors naturals i culturals del municipi.
En el cas de les rutes ecoturístiques urbanes existeix un eix temàtic al voltant del qual s'estructura l'itinerari –nucli antic, zona romana i les ermites–, mentre que en les rutes rurals els possibles itineraris enllacen amb diferents elements d'interès natural i cultural de l'entorn paisatgístic.

Els treballs per a l'actualització d'aquestes rutes van començar a principis de l'any 2006 amb una diagnosi de l''estat d'aquestes per tal d'estudiar els vials per on circulen les rutes i la repercussió del traçat de noves infraestructures.
L'actualització de les rutes ecoturístiques rurals s'encarrega a una empresa especialitzada, no només en senyalítica sinó també en continguts i informació que hauria d'oferir cada senyal.
En total, es col·loquen 150 senyals que permeten identificar la xarxa de camins rurals, de les quals 57 han estat readaptades a partir de la senyalització existent de les rutes.A més s'instal·len dues cartelleres d'informació general i 7 d'informació puntual com arbres d'interès, elements culturals, etc, per tal d'informar a l'usuari durant el recorregut.

Comenta aquest article