Informació general

El Ministeri de Medi Ambient adjudica les obres d'execució del passeig marítim de ponent

Per Redacció



Aspecte actual del passeig litoral de ponent
El Ministeri de Medi Ambient, a través de la Direcció General de Costes, va emetre ahir un comunicat sobre l'adjudicació de les obres per a l'execució del projecte del passeig marítim de la zona de ponent, –limitat al nord-est pel port de Cambrils i al sud-oest per la Riera de Riudecanyes, al límit amb el terme municipal de Mont-roig del Camp–. La inversió té un cost de 4.632.478 euros i l'empresa adjudicatària ha estat l'empresa Cyes S.A.

Entre els passats mesos d'octubre de 2004 a juny de 2005, es va realitzar per part de la Direcció General de Costes, el projecte d'estabilització de les platges d'aquesta zona. Amb aquest projecte es va recuperar i es van estabilitzar aquestes platges, tot preparant la plataforma sobre la qual es durà a terme aquest tram de passeig marítim. Aquest passeig tindrà una longitud d'uns 2.500 metres i unes amplades variables que aniran des dels 10 metres als 11,60 metres.

Al llarg de tot el recorregut hi haurà un passeig per a vianants que comptarà amb 4 metres d'amplada i un carril per a bicicletes de 2,50 metres. En tot el recorregut s'intercalaran zones verdes, voreres, tancaments al costat del carril de bicicletes, tarimes de fusta i accessos a la platja, així com accessos adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda. Com a espai de separació entre el carril de bicicletes i el passeig per a vianants està previst que hi hagi una separació d'un metre, en el què s'hi plantaran diverses espècies de plantes autòctones. Les àrees verdes s'utilitzaran com a zones d'esbarjo i oci i com a parc urbà.

En aquest projecte també està previst, el traçat d'una xarxa de sanejament a la zona alta de ponent, així com la incorporació de les instal·lacions necessàries d'enllumenat, aigua potable, reg i desaigües.

Comenta aquest article