Informació general

Cambrils va recollir més de 70 tones de roba usada durant l'any 2006

Per Redacció



Un dels contenidors de recollida de roba, situat a l'avinguda de Gaudí
Cambrils va recollir durant l'any 2006 més de 70 tones de roba usada –exactament 70.513 quilos– a través de les donacions fetes en els contenidors de l'ONG Humana situats en diferents punts del municipi i que es destinaran a projectes de desenvolupament al continent africà.

Aquesta ONG finança gran part de les seves accions al Tercer Món gràcies a la venda de roba usada que es reben dels donatius. Humana rep la roba i la porta a la central de classificació ubicada a l'Ametlla del Vallès, on es decideix quina part de la roba anirà a les botigues i quina part anirà a l'Àfrica. Es calcula que aproximadament un 40% es porta al continent africà i es ven a preus molt baixos; el 15% es ven a les botigues que l'ONG Humana té a Barcelona, Madrid i Granada; el 30% es fa servir per a reciclatge industrial i només un 15% es llença perquè no se li pot trobar cap funció, ja que normalment és roba molt tacada o feta malbé. En cas de situació d'emergència, l'ONG cedeix la roba gratuïtament a les persones afectades.

L'organització també rep finançament a través de subvencions públiques i privades, com la que va realitzar l'Ajuntament de Cambrils a l'escola EPF de Nhamatanda –que educa joves per ser professors de primària a les àrees rurals– per valor de 3.173 euros. A través dels donatius a Humana també s'ha col·laborat en projectes de cooperació internacional com per exemple el de les Escoles de Professors del Futur (EPF), els centres HOPE de lluita contra la sida, el programa TCE (Control Total de l'Epidèmia) que també intenta combatre la sida, les escoles per a nens i nenes orfes o amb problemes socials, les escoles d'arts i oficis per a joves sense recursos, les escoles d'agricultura, o les escoles esportives, on es combina l'aprenentatge clàssic amb els esports.

Les dades de recollida per contenidors a Cambrils durant l'any 2006 han estat les següents: al contenidor de l'avinguda de Nou Cambrils 5.523 kg, al contenidor de l'avinguda de Manuel de Falla 390 kg, al contenidor de l'avinguda del Mil·lenari 8.419 kg, al contenidor de l'avinguda de Vidal i Barraquer 6.679 kg, al contenidor del carrer d'Andalusia 10.281 kg, al contenidor de l'avinguda de Gaudí 8.229kg, al contenidor del carrer de les Orquídies 867 kg, al contenidor del carrer de Robert Gerhard 5.830 kg, al contenidor del carrer de Belgrad 791 kg, al contenidor del passeig d'Albert 6.716 kg, al contenidor de la plaça de l'Ajuntament 10.561 kg i al contenidor de la rambla del Regueral 6.227 kg.

Comenta aquest article