El gelater cambrilenc Antoni Sirvent ha estat seleccionat per participar a la Copa del Món de Geladeria dins de l'equip espanyol
El cambrilenc Antoni Sirvent, a la dreta, durant una ponència sobre gelat de formatge a la Technifira |
El passat 23 d'abril es va fer pública la presentació de l'equip d'Espanya per a la Copa del Món de Geladeria dins del marc de la Fira Technifira 2007 celebrada a Vilafranca del Penedès, amb els seus quatre components escollits: Antoni Sirvent de Cambrils, Carlos Arribas de Zarautz, Guipúscoa, Agustín Mira de Zafra, Badajoz i Jordi Bordas de Viladecans, Barcelona.
Tehnifira és una fira professional que se celebra cada dos anys, on es reuneixen els millors professionals del camp de la restauració, la pastisseria i la geladeria. Dins de les activitats d'aquesta fira, també es van entregar els premis de la Fundació Livania, uns premis que tenen com a objectiu guardonar els millors cuiners, pastissers i gelaters d'Espanya, concentrant-los en un mateix escenari de competicions espectaculars i professionals. Una altra de les activitats desenvolupades per Antoni Sirvent dins de Technifira va ser una ponència sobre el gelat de formatge, aquesta vegada formant equip amb Carlos Arribas i Agustín Mira.
La competició de la Copa del Món de Geladeria formarà part del programa del 29è Saló Internacional de Geladeria, Pastisseria i Panificació Artesanals SIGEP, i per al qual ja s'ha confirmat l'assistència de països com l'Argentina, el Brasil, França, Itàlia, el Marroc, Polònia, la República Txeca, Espanya, Suïssa, els Estats Units, Ucraïna i Hongria. Tots els participants elaboraran davant del públic una escultura de gelat, una peça artística de sucre o un pastís gelat, amb propostes innovadores i originals.
Amb aquesta selecció per participar en la Copa del Món de Geladeria, Antoni Sirvent és conscient que la seva participació li aportarà una important repercussió nacional i internacional, però sobretot aquesta és una forma d'estimular la creativitat dels professionals i la col·laboració entre diverses especialitats, en aquest cas entre gelaters i pastissers.