Societat

Societat

El cambrilenc Adrián Martínez, una de les notes més altes de la selectivitat a Tarragona: «Vaig sortir-ne content, però no m'esperava una nota tan alta»

L'estudiant, amb un 9,7 a les proves d'accés a la universitat, vol estudiar el doble grau en filologia clàssica i hispànica a la Universitat de Sevilla

Per Maria Vidal

L'estudiant Adrián Martínez, al centre de la fotografia, va rebre el Premi d'Excel·lència al millor expedient acadèmic de Batxillerat, ara fa una setmana, de mans de l'Ajuntament
L'estudiant Adrián Martínez, al centre de la fotografia, va rebre el Premi d'Excel·lència al millor expedient acadèmic de Batxillerat, ara fa una setmana, de mans de l'Ajuntament | Berta Ruiz

El cambrilenc Adrián Martínez ha tret un 9,7 a la fase general de la selectivitat. Es tracta de la nota més alta obtinguda a Tarragona enguany, una qualificació que comparteix amb altres sis estudiants de la província. "Estic una mica flipant encara", confessa en declaracions a revistacambrils.cat. "Vaig sortir-ne content, però no m'esperava una nota tan alta", admet. Martínez ha cursat el dos anys de Batxillerat Humanístic a l'Institut Cambrils, així com també els quatre cursos anteriors d'ESO. Té la intenció d'estudiar el doble grau en filologia clàssica i filologia hispànica, una titulació que només ofereix la Universitat de Sevilla en tot l'Estat espanyol i que l'any 2021 va tenir un 12,73 de nota de tall.

Tot i fer unes proves d'accés gairebé perfectes, l'Adrián és exigent i creu que "alguna assignatura, com història, potser me la podria haver organitzat millor, perquè és molt de temari". La resta de la preparació té poc secret, més enllà d'assistir a totes les classes de repàs que s'oferien des de l'institut, "repassar parts que no havíem treballat tant a classe", "revisar la part més densa de memoritzar" o "fent pràctiques amb els models d'altres anys". A les PAU es va examinar de les cinc assignatures de la fase obligatòria i també de l'optativa de grec clàssic. No obstant, va viure els dies dels exàmens "amb molts nervis". Explica que la prova de l'assignatura de llengua catalana, per exemple, "em va anar bé, però en vaig sortir amb una sensació rara, i m'esperava una nota més baixa".

El Batxillerat, dos anys de sacrifici

L'estudiant coincideix en què el camí cap a la selectivitat és una carrera de fons. "És bastant de sacrifici", afirma en referència als dos cursos de Batxillerat. "Moltes tardes m'he quedat a casa estudiant mentre els meus amics sortien", afegeix. Un esforç que li va ser recompensat amb un 9,96 de nota final de Batxillerat i li va merèixer el Premi d'Excel·lència al millor expedient acadèmic atorgat per l'Ajuntament de Cambrils, un reconeixement que tampoc s'esperava obtenir.

L'època universitària que encetarà al setembre l'afronta amb "una mica de por, perquè és un canvi enorme", però amb la "il·lusió per començar una nova etapa i canviar d'aires". Ara, ja ha fet la preinscripció al doble grau i està pendent de la confirmació de la plaça per començar a buscar un lloc de residència a Sevilla.

El cambrilenc, que va estudiar educació infantil i primària a l'Escola Marinada, explica que moltes vegades ha rebut comentaris sobre que "les clàssiques no serveixen". "Si a mi el que m'agrada fer és això, per què hauria d'estudiar medicina?", es qüestiona. "Em sembla molt bonic traduir i assabentar-te de la història a partir de textos originals de Roma i Grècia", explica, al mateix temps que diu que li fa "ràbia que es menyspreï" una rama acadèmica que sempre li ha agradat. Si tot va bé, voldria acabar treballant de professor universitari.

Comenta aquest article