El llibre Can Bosch enceta una col·lecció de llibres de gastronomia
Desquerra a dreta, Sònia Rimbau, Jordi Cervera, Joan Bosch, Xavier Graset i Jordi Ferrer |
El llibre
El llibre, que es complementa amb les fotografies de Sònia Rimbau, recull la història de Can Bosch, des que els pares van obrir un bar de pescadors, fins a lactual restaurant regentat per Joan Bosch. La continuïtat de la tradició familiar és un altre aspecte que també aborda el llibre. Cervera recull un receptari dalguns dels plats més famosos de la casa, però també anècdotes, records i secrets del cuiner guardonat amb una estrella Michelin.
La presentació
Graset, en la presentació, va confessar: em sento fill gastrònomic de Can Bosch, venir aquí a menjar és un plaer i em fa feliç. Un dels secrets que revela el llibre i que el dia de la presentació va revelar Graset és que si Joan Bosch hagués descollir un plat perquè dugués el seu nom, aquest seria larròs negre. Tant Cervera com Graset van destacar lús dels productes de la terra com a base de les receptes del restaurant i com a clau per mantenir les arrels. Ambdós es van mostrar entusiastes de la cuina de Bosch i van recòneixer que malgrat haver-ho intentat a casa, mai se nhavien sortit amb èxit a lhora de reproduir els plats que es cuinen a Can Bosch. Cervera va apuntar que ara la cuina està de moda, però Joan Bosch és un cuiner que està a la cuina, i avui en dia això és un mèrit. Jordi Cervera, en la seva intervenció, va explicar que mentre havia estat treballant amb el Joan per a lelaboració del llibre li va demanar que lensenyés a cuinar; Joan li va contestar: està bé, entra a la cuina però no toquis res. Joan Bosch va tancar lacte agraint a la seva esposa Montserrat Costa tot el suport rebut al llarg dels anys.