Informació general

Es condiciona la Vil·la Romana de la Llosa per a les noves excavacions d'aquest proper estiu

Per Redacció



Aspecte de la part nord del jaciment de la Llosa, ahir a la tarda
Ahir es van reiniciar els treballs arqueològics a la vil·la romana de la Llosa amb l'objectiu de mantenir el jaciment en bon estat de conservació i continuar les línies de recerca obertes. Durant aquesta segona quinzena del mes de juny l'empresa Codex, responsable de les intervencions arqueològiques, prepararà el jaciment per a la realització dels Camps de Treball arqueològics que es realitzen cada estiu.

En concret s'intensificarà la feina en el sector descobert ara fa tres anys al nord de la zona verda que protegeix el jaciment. S'ha previst la intervenció controlada de maquinària que facilitarà els treballs de desbrossament i retirarà les capes de terres superficials d'aquest nou sector. Aquests treballs seran controlats per arqueòlegs per tal de deixar l'excavació a punt pel mes de juliol. Aleshores començaran a intervenir els membres del Camp de Treball dividits en dues quinzenes, amb un primer torn format per joves catalans i un segon torn amb joves provinents de diferents països.


Romans vora el mar

Durant el mes d'agost, i com ja ve sent habitual, s'ha convocat el taller d'arqueologia Romans vora el mar, dins del programa d'activitats municipals de lleure L'estiu d'en Cambri. L'activitat està dirigida a nois entre els 14 i els 17 anys i enguany es celebra la segona edició del taller. Els resultats didàctics obtinguts i la bona acollida dels participants va motivar a l'Ajuntament l'ampliació a dos torns de quinze dies cadascun on encara hi ha places lliures.

Tot i això cal destacar que el jaciment es pot visitar de forma permanent des del passat 31 de març. A més, enguany, per primera vegada, el visitant de la Vil·la Romana de la Llosa podrà contemplar, de dimarts a divendres, la recerca arqueològica que es du a terme regularment al jaciment.


Comenta aquest article