Cultura

Cinema

El documental «El camí ignasià» es projectarà al cinema Rambla de l'Art el proper dilluns

El passi d'estrena a Cambrils comptarà amb les intervencions de l’Arquebisbe de Tarragona, el director i la productora de la cinta

Per Redacció

Fotograma del documental "El camí ignasià"
Fotograma del documental "El camí ignasià" | Cedida

El cinema Rambla de l'Art projectarà, dilluns 25 de juliol a les 19.15 h, el documental El camí ignasià, una cinta dirigida per Jordi Roigé que s'estrena als cinemes aquest divendres, 22 de juliol. A la projecció de Cambrils hi assistirà l'Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas Barnosell, el director del film i part de l'equip que l'ha produït. 

El documental El camí ignasià s'ha elaborat amb motiu de la celebració, aquest 2022, del cinquè centenari del pelegrinatge d'Ignasi de Loiola des del seu poble natal, Azpeitia, fins a Manresa. Aquest camí va suposar per a ell una gran transformació espiritual i ha sigut també font d'inspiració per a molts pelegrins al llarg dels anys. L'itinerari que es mostra a la pel·lícula s'inspira en l'autobiografia que Sant Ignasi va escriure. 

El camí ignasià presenta a la Mbassa, l'Iñaki, l'Iñigo i la Marta, quatre pelegrins de procedències i creences diverses que s'aventuren, acompanyats del guia, Josep Lluís Iriberri, a seguir els passos que van portar a Sant Ignasi de Loiola a Manresa. D'aquesta manera, a través del seu recorregut, la cinta mostra també la cultura, la gastronomia i la gent local de les poblacions per on passa aquest camí.

La història de quatre pelegrins durant un camí de 650 km 

En aquest pelegrinatge de 650 km, els caminants travessen Euskadi, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya, mentre es troben i interactuen amb múltiples persones, tasten els menjars típics de la gastronomia local o contemplen els monuments i la bellesa paisatgística que els envolta. Els lligams del grup i les connexions es formen i s'enforteixen a mesura que els pelegrins van superant les diverses etapes, compartint experiències i dificultats, com el temporal o el cansament.

Pel que fa al rodatge, el seu director, Jordi Roigé, el defineix com "una experiència extraordinària" i "professionalment complexa". Parla de moltes localitzacions diverses que requereixen una coordinació de producció important. En aquest sentit, s'ha mostrat agraït amb l'equip d'Animaset: "Andrea Bossoms està fent una tasca de producció increïble i comptem amb un equip de producció audiovisual de primer nivell que requereix molta flexibilitat". Les jornades de gravació han estat molt llargues, amb "rodatges que comencen a les vuit del matí i que de vegades acaben a les deu de la nit", afirma.

Cartell del documental 'El camí ignasià, dirigit per Jordi Roigé
Cartell del documental "El camí ignasià", dirigit per Jordi Roigé (Foto: Cedida)

 

Comenta aquest article