Cinema
La cambrilenca Andrea Carrión, una actriu amb una carrera prometedora
Entre la seva trajectòria interpretativa hi ha un paper de repartiment a la pel·lícula 'La niña de la comunión', la participació a la sèrie 'Todos las veces que nos enamoramos', nombrosos anuncis publicitaris i la creació del curtmetratge 'Lola'
Andrea Carrión és una cambrilenca que fa temps que té clar que el món de la interpretació és el seu. Amb 21 anys, ja ha participat en produccions cinematogràfiques, televisives, obres de teatre i diversos anuncis publicitaris. Un recull de projectes que, tot i la seva curta trajectòria en el sector, constaten el seu talent i li auguren una carrera prometedora. Ara, després de superar una pandèmia que va afectar especialment el món cultural i amb la determinació que els actors s'han de seguir formant sempre, la representa Walter García, agent d'altres actors de renom com Laia Marull, Míriam Iscla o Álvaro Cervantes. Així, enceta una nova etapa interpretativa, de la qual espera "aconseguir més oportunitats de feina i papers amb més pes".
L'Andrea va arrencar la seva carrera estudiant cant modern i teatre musical a l'Escola Superior d'Art Dramàtic Eòlia i interpretació professional a l'Escola Nancy uñón de Barcelona. Durant aquest temps, va col·laborar en molts curtmetratges ideats per altres estudiants, per tal d'aconseguir rodatge i poder elaborar el seu videobook, una eina fonamental pels actors on ensenyen tot el que són capaços de fer. "Ells necessiten practicar per dirigir, practicar el muntatge, i nosaltres necessitem practicar l'actuació", manifesta Carrión en relació a aquests curtmetratges.
Sessions de microteatre a Barcelona, el seu primer projecte professional
Després d'això, ja va entrar en un projecte de microteatre a Barcelona, un format innovador que consisteix en representar obres de 15 minuts en una sala petita on hi entren 15 persones. En aquest cas, l'Andrea era la protagonista d'un teatre musical infantil, i va estar fent l'obra tots els caps de setmana durant nou mesos, fins que va arribar la pandèmia. "S'hagués allargat més perquè estava funcionant molt bé. Era un format que no se sol fer amb nens, normalment els nens estan a la butaca i mirant l'espectacle, però aquí anaven coneixent els personatges, interactuaven, ajudaven que l'obra continués...", explica l'actriu.
Pel que fa als mesos de pandèmia, l'Andrea va notar que "de sobte no hi havia càstings, perquè no es podien fer rodatges". Llavors va decidir fer un màster de màrqueting per actors. "Jo la interpretació, la base, la tenia, però així coneixes la indústria i et saps moure", manifesta. "Fer aquest curs de màrqueting per mi va ser bastant revelador perquè m'ha ensenyat com funciona des de la part empresarial. Venim els actors amb tota la il·lusió, tota la bohèmia, però hi ha una part de diners que és molt important", afegeix. El principal aprenentatge que ha extret és que "els no no són res personal, ni que ho hagis fet malament, sinó que quan escriuen un guió s'imaginen algú super concret i hi has d'encaixar. Però aquests nos formen part del treball i poc a poc t'apropen cap al sí".
Debuta al cinema amb un paper al film La niña de la comunión
En aquest moment, va començar a fer forces treballs de publicitat i, entremig, li va arribar el seu primer treball de ficció. Es tracta de la pel·lícula de por La niña de la comunión, que possiblement arribarà als cinemes al Halloween d'enguany. "Jo havia treballat en rodatges però de publicitat, i no és el mateix que en la ficció. Va ser la reafirmació de jo vull fer això", assegura Carrión. El rodatge, a diferència d'altres ocasions, va ser prop de casa, a Falset i les Terres de l'Ebre, i se n'enduu una molt bona experiència. En el terreny de la ficció, el següent projecte va ser la sèrie Todas las veces que nos enamoramos, creada per Carlos Montero. És una comèdia romàntica que barreja drama on hi participen actrius com Georgina Amorós o Roser Vilajosana i que encara no se sap quan s'estrenarà. "És una incertesa. Tu ho rodes i potser surt l'any que ve o el següent, mai se sap", afirma l'actriu.
Va escriure, dirigir i interpretar el curtmetratge Lola
Però entre tot això, l'Andrea també ha tingut temps de crear el seu propi curtmetratge, titulat Lola. Va ser un repte que li van plantejar des del màster de màrqueting, ja que tenia un mes per escriure'l, dirigir-lo, interpretar-lo, muntar-lo i presentar-lo en un cinema a Madrid. I en aquest temps, l'Andrea va aconseguir formar el seu equip, compost per molts cambrilencs, i rodar Lola, sent ella la protagonista, en només un dia a Cambrils. "El vaig utilitzar com una catarsi artística, perquè hi ha coses de Lola que són meves: la indecisió o el fet de no agafar les regnes de la teva vida. I així ho vaig plasmar", constata. Finalment, el va presentar en públic als cinemes Princesa de Madrid.
I amb el bagatge de tots aquests projectes, la cambrilenca està ara enfocada en aquesta nova etapa amb Walter García com a representant, sense parar de fer càstings i totes les altres tasques que porta implícites el sector de la interpretació. "La nostra feina no és només sortir a la pantalla a fer el rodatge, sinó totes les hores que hi ha de tots els càstings, anar a les sales, fer la teva pàgina web... Hi ha molta feina darrere", conclou l'actriu.