Informació general

L'Ajuntament prohibeix fer pícnics a la zona verda situada al costat de la Vil·la Romana de La Llosa

Per Judit Pinazo



Enguany s'han col·locat uns senyals de prohibit fer pícnic a la zona verda del costat del jaciment de la Llosa
Quan arriba el bon temps i les temperatures acompanyen és habitual veure gent en les diferents zones verdes del municipi, descansant, llegint, prenent el sol o jugant a pilota. Algunes d’elles, com és al cas de la zona verda al costat de les runes de la Vil·la Romana de La Llosa, s’ha convertit en un espai molt utilitzat durant els mesos de l’estiu, sobretot per realitzar-hi pícnics.

De fet fins l’estiu passat aquesta zona comptava amb un parell de taules i d'uns banquets de fusta destinats al pícnic i eren moltes les persones, tant del municipi com de fora, que utilitzaven la zona com a tal. Però enguany s’han retirat les taules i l'Ajuntament hi ha instal·lat una senyal que prohibeix la realització de pícnics. Segons explica el regidor en funcions d’Obres Públiques –Joan Mas- "en aquesta zona s’hi concentrava molta gent amb cadires, taules, ràdios, fins altes hores de la nit i per contínues reclamacions del veïnat l’Ajuntament ha decidit que aquest any aquesta zona no era oportuna que s'hi fessin aquests usos i per això s’ha prohibit la realització de pícnics."

Massificació

En els últims anys la zona s’havia massificat moltíssim i des de les 10h del matí fins ben entrada la matinada, sobretot els dissabtes, hi havia bastant de soroll i era habitual trobar-hi molta gent. Aquesta situació molestava als veïns i s’havien queixat en reiterades ocasions i inclús havien presentat signatures a l’Ajuntament en contra de la realització de pícnic en aquesta zona, per les molèsties que els hi ocasionava. Segons Mas aquesta zona s'estava convertit en un punt de conflictivitat alta, el que "ha fet reconsiderar a l’Ajuntament que aquella zona no era la més oportuna per això s’hi ha prohibit fer pícnic".

Segons Mas la intenció de l’Ajuntament és anar, progressivament prohibint realitzar pícnics en bona part de les zones enjardinades del municipi, ja que “se’n fa un ús tan dolent de la zona que queden molt perjudicades”. L’Ajuntament no descarta de cara a un futur buscar una zona exclusiva per realitzar-hi pícnics, però segons Mas “Cambrils està tan urbanitzat al llarg dels 9 quilòmetres de costa que serà difícil trobar compatible aquest ús de pícnic amb els altres usos”.

Actualment les zones que hi ha al municipi destinades al pícnic, són les que hi ha al Parc del Pinaret o la que hi ha a la part final de la platja de Prat d’en Forés, a la zona del Cavet.

Comenta aquest article