Informació general

ERC i PSC s’alternaran la presidència del Consell Comarcal del Baix Camp

Per Redacció

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Iniciativa per Catalunya Verds –EuiA –EPM, han pactat amb Convergència i Unió(CiU) la participació de la federació nacionalista en el govern del Consell Comarcal per la legislatura 2007-2011. Aquest acord ve precedit de la voluntat de les forces d’esquerra d’aconseguir la col·laboració i suport de diferents forces polítiques en el Consell Comarcal.

Així doncs, l’acord signat ahir, estableix que CiU designarà la vicepresidència segona i quarta del Consell Comarcal, mentre que el representant d’ICV- EUiA – EPM serà president executiu de l’ens comarcal. Aquest acord se suma al pacte del PSC-PM, ERC-AM i ICV-EUiA- EPM segons el qual ERC designarà el conseller que presidirà el Consell Comarcal del Baix Camp durant els dos primers anys del mandat i els dos anys següents el nomenarà el PSC-PM.

A més, al presidència de la societat comarcal Secomsa correspondrà els dos primers anys de mandat al conseller que designi el PSC-PM, mentre que els dos anys següents ho serà aquell conseller que designi ERC-AM. Pel que fa la resta d’òrgans del Consell Comarcal i en aquells on el Consell Comarcal té representació directa i indirecta seran nomenats de forma consensuada entre els diferents partits signants.

L’objectiu del pacte és fer progressar els municipis i millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans, aprofundint n el nivell públic de gestió de serveis comarcals que singularitza el Consell Comarcal del Baix Camp.

Comenta aquest article