Informació general

S'inicia el curs de català per a nouvinguts dirigit a alumnes des de cinquè de primària fins als 16 anys

Per Berta Ruiz



El regidor d'Ensenyament en funcions –Ramón García Mateos– en la roda de premsa del passat divendres
El passat divendres 28 de juny es va presentar en roda de premsa el curs de català per a nouvinguts, posat en marxa des de l'Àrea d'Ensenyament i Formació.

A l'acte de presentació hi va ser present el regidor d'Ensenyament i Formació en funcions –Ramón García Mateos– que va explicar alguns detalls d'aquest taller, dirigit als alumnes arribats a Cambrils provinents de fora de Catalunya. Aquest és un programa dirigit als alumnes des de 5è de Primària fins als 16 anys, que estudiïn o iniciïn els seus estudis en algun centre escolar de Cambrils, i faci un any o més que visquin al municipi.

L'objectiu del programa és acostar als alumnes uns primers coneixements bàsics del català i entrar en contacte amb el nou idioma, abans d'incorporar-se al sistema educatiu. En el curs amb una durada de 19 hores i mitja se'ls hi ensenya un vocabulari bàsic, estructures lingüístiques senzilles, frases fetes, formes de presentació i alguns aspectes bàsics per defensar-se millor en la nova llengua.
En aquest sentit, el regidor d'Ensenyament i Formació en funcions –Ramón García Mateos– va comentar la importància d'oferir cursos com aquest, ja que suposen un instrument molt important per a la gent nouvinguda que ha d'aprendre i conèixer un nou idioma i fins i tot un nou alfabet. D'aquesta manera, se'ls hi facilita als alumnes uns primers coneixements bàsics de l'idioma per tal de que a l'inici del curs escolar no comencin amb un desconeixement total i absolut de la llengua. En aquest mateix sentit, Ramón García Mateos també va explicar "que aquest també és un camí per evitar el fracàs escolar en aquests alumnes".

Aquest curs s'iniciarà avui dilluns dia 2 de juliol, tot i que si algú està interessat encara pot inscriure's a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC). La matrícula té un preu simbòlic de 3 euros i s'allargarà fins al proper dia 30 de juliol. Hi haurà dos cursos, els alumnes de primària –que faran un horari de 11.30 a 13.00 hores– i els alumnes de secundària que tindran les seves classes de les 9.30 a les 11 hores, ambdós grups durant tres dies a la setmana, el dilluns, dimecres i divendres al Centre Cultural i Ocupacional. De moment ja hi ha prop d'una quinzena d'alumnes inscrits en cada curs. L'assistència al curs és obligatòria i l'absència a dues sessions suposarà la baixa de l'alumne i la incorporació d'un altre alumne.

Comenta aquest article