Informació general

Vent d'Estrop-Vogadors de Cambrils aconsegueix la primera posició en les regates de llaguts de Sant Pere

L'equip Vent d'Estrop vogadors de Cambrils en un moment de la cursa
Dijous a la tarda es va celebrar la primera regata de llaguts de la Festa Major de Sant Pere. A les 19h i davant d'un públic força nombrós, es va donar el tret de sortida a la cursa Torneig de Sant Pere, on hi van participar quatre equips; el Reial Club Nàutic de Tarragona, A.R. Vogadors de Baix a Mar de Torredembarra, l'SCER l'Ametlla de Mar-Patronat d'Esports i l'equip local Vent d'Estrop- vogadors de Cambrils. La cursa va ser en la modalitat de 8 vogadors i un timoner.

Pel que fa a l'equip cambrilenc hi van participar dos equips femenins i dos equips masculins, els equips de Torredembarra i de Tarragona van competir amb un equip masculí i un de femení respectivament 9 i l'equip de l'Ametlla de Mar amb un equip masculí. La tripulació cambrilenca va aconseguir la primera posició, tant en la categoria masculina com la femenina.

La categoria masculina comptava amb tres cia-vogues i 4 llargs, i la classificació final va quedar encapçalada per Vent d'Estrop-Vogadors de Cambrils, en segon lloc l'equip SCER Ametlla de Mar i en tercer lloc d'Associació de Vogadors Baixamar de Torredembarra.

Pel que fa a les tripulacions femenines, van realitzar dues regates de 2 cia-vogues i 3 llargs. L'equip Vent d'Estrop-Vogadors de Cambrils va quedar en primer lloc, en segon lloc l'Associació de Vogadors Baixamar de Torredembarra i en tercer lloc l'equip del Reial Club Nàutic de Tarragona.

Finalment es van organitzar uns regates de tripulacions mixtes, en les que el Reial Club Nàutic de Tarragona es va imposar a la tripulació cambrilenca.

Curses Populars

Divendres a la tarda va ser el torn de les curses populars de llaguts, en la modalitat de 6 vogadors i un timoner i on hi van participar un total de 14 tripulacions. Els participants en aquesta cursa es tracta de gent que, molts d'ells, han estat practicant durant el mes de juny. Les curses van ser tot un èxit i va ser molta la gent que es va aplegar a la façana marítima per animar les tripulacions. Pel que fa a la classificació final i als temps obtinguts,en la categoria masculina i mixta el primer classificat va ser l'equip Xitxarra que t'aguanta amb un temps de 1'49"85, en segon lloc l'equip Surells, amb un temps d'1'55"14 i en tercer lloc l'equip Cargols de Mar amb un temps de 2'03"50.

Pel que fa a la categoria femenina el primer classificat va ser l'equip Nones amb un temps de 2'07"34, en segon lloc l'equip Xino-Xano amb un temps de 2'13"29 i la tercera posició va ser per l'equip Mèsklum amb un temps total de 2'14"50.

Destacar que el proper diumenge 8 de juliol se celebra la 2a regata de la Lliga Catalana de Llaguts a les platges del barri de Baixamar de Torredembarra on les tripulacions Vogadors de Cambrils intentaran repetir els bons resultats assolits a la 1a regata a Blanes.