Informació general

Distincions

La Confraria de Pescadors fa un reconeixement als tres restaurants cambrilencs que compren peix directament a la llotja

Enguany l'acte de lliurament s'ha recuperat després de la pausa per la pandèmia

Per Lluís Rovira i Barenys

Els tres representants dels restaurants distingits amb l'alcalde, el regidor de Promoció Econòmica i el president i la secretària de la Confraria de Pescadors
Els tres representants dels restaurants distingits amb l'alcalde, el regidor de Promoció Econòmica i el president i la secretària de la Confraria de Pescadors | Lluís Rovira i Barenys

La Confraria de Pescadors va lliurar ahir els certificats anuals als tres restaurants cambrilencs que compren peix directament a la Confraria i que són Denver, Les Fonts i el restaurant de la Confraria del Port. Enguany l'acte de lliurament s'ha recuperat després de la pausa per la pandèmia i per això els diplomes acrediten la participació a la subhasta per a la compra de peix, durant els anys 2020, 2021 i 2022.   

L'acte es va fer a la sala d'actes de la Confraria i va comptar amb la participació de l'alcalde, Oliver Klein; el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, i el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Cambrils, Siscu Gil. Per part dels establiments distingits, van recollir els diplomes Laia Rom de Les Fonts, Llorenç Blasco, del Denver, i Joaquim Sentís del restaurant de la Confraria.  

L'alcalde de Cambrils va agrair als restaurants el seu compromís amb el producte de quilòmetre zero i també va felicitar a la Confraria per no defallir i continuar treballant per posar en valor el peix dels pescadors de Cambrils. Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica va assegurar que Cambrils és mar i no s'entendria sense la gran tasca que fa la Confraria i els pescadors cambrilencs per portar a taula el millor peix.  

Per acabar, Siscu Gil va destacar l'esforç dels restaurants que van a la subhasta per oferir peix fresc de proximitat a la seva clientela i ha explicat que la Confraria ha creat unes etiquetes amb un QR que proporciona informació del peix. A través d'aquest codi, que de moment s'està posant als peixos més grans, es pot saber de quina barca és la peça, quan i com s'ha pescat, entre altres detalls.

Comenta aquest article