Distincions
La Confraria de Pescadors fa un reconeixement als tres restaurants cambrilencs que compren peix directament a la llotja
Enguany l'acte de lliurament s'ha recuperat després de la pausa per la pandèmia
La Confraria de Pescadors va lliurar ahir els certificats anuals als tres restaurants cambrilencs que compren peix directament a la Confraria i que són Denver, Les Fonts i el restaurant de la Confraria del Port. Enguany l'acte de lliurament s'ha recuperat després de la pausa per la pandèmia i per això els diplomes acrediten la participació a la subhasta per a la compra de peix, durant els anys 2020, 2021 i 2022.
L'acte es va fer a la sala d'actes de la Confraria i va comptar amb la participació de l'alcalde, Oliver Klein; el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, i el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Cambrils, Siscu Gil. Per part dels establiments distingits, van recollir els diplomes Laia Rom de Les Fonts, Llorenç Blasco, del Denver, i Joaquim Sentís del restaurant de la Confraria.
L'alcalde de Cambrils va agrair als restaurants el seu compromís amb el producte de quilòmetre zero i també va felicitar a la Confraria per no defallir i continuar treballant per posar en valor el peix dels pescadors de Cambrils. Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica va assegurar que Cambrils és mar i no s'entendria sense la gran tasca que fa la Confraria i els pescadors cambrilencs per portar a taula el millor peix.
Per acabar, Siscu Gil va destacar l'esforç dels restaurants que van a la subhasta per oferir peix fresc de proximitat a la seva clientela i ha explicat que la Confraria ha creat unes etiquetes amb un QR que proporciona informació del peix. A través d'aquest codi, que de moment s'està posant als peixos més grans, es pot saber de quina barca és la peça, quan i com s'ha pescat, entre altres detalls.