Mostra
La 12a edició de la Mostra de Vi augmenta l'oferta i el nombre de dies
La Mostra es farà del 7 al 12 d'octubre i ocuparà tot l'espai del parc del Pescador amb un total de 35 cellers participants, 20 establiments de restauració i moltes activitats complementàries
La 12a edició de la Mostra de Vi i Gastronomia "Cambrils, entrada al País del Vi", que es portarà a terme del 7 al 12 d'octubre, es presenta com l'edició més ambiciosa de les que s'han fet fins ara. Aquesta edició tindrà més cellers i restaurants participants, durarà més dies i ocuparà tot l'espai de recinte del parc del Pescador. Hi haurà 35 cellers de totes les DO de les demarcacions tarragonines i fins a una vintena d'establiments de restauració cambrilencs.
L'esdeveniment, organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, pretén potenciar el vi i les Denominacions d'Origen catalanes com a binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca. L'horari serà de matí i tarda els 3 dies festius i de tarda els 3 dies laborables: divendres 7, dilluns 10 i dimarts 11 d'octubre de 18h a 23h, i dissabte 8, diumenge 9 i dimecres 12 d'11 a 15h i de 18h a 23h.
Més activitats complementàries
La programació de la Mostra s'ha presentat avui en una roda de premsa a càrrec de l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora de Turisme, Yolanda Burgos; la presidenta de la Comissió de Turisme de la Cambra de Comerç, Berta Cabré; el representant de l'Associació d'Empresaris de l'Hostaleria de Cambrils (AEHC), Xavier Martí, i la representant de Makro (principal patrocinador), Sandra Ruiz.
La Mostra d'enguany, a més també amplia les activitats complementàries i n'incorpora de noves. Com a novetat, s'ha creat un nou espai amb la pèrgola de tastos a la zona de la barca, el Mercat Artesanal "La Sardineta" oferirà una oferta lúdica i familiar, i Cambrils Art Total farà una subhasta solidària de botes pintades pels artistes del col·lectiu.
L'organització preveu una afluència aproximada de 50.000 persones durant els sis dies de la mostra.
Vins, tapes i degustacions gastronòmiques
En la mostra es podran degustar una gran varietat d'excel·lents vins de les diferents D.O. del territori que aportaran els 35 cellers (10 més que a la darrera edició) que s'han inscrit de moment.
Enguany els cellers participants són Abadia de Poblet (D.O Conca de Barberà) (l'únic celler de Catalunya ubicat dins un monument històric), Scala Dei (D.O.Q Priorat) (el celler més antic del Priorat), Portal del Montsant (D.O Montsant), Clos Farena (D.O.Q Priorat), Gerida Viticultors (D.O Conca de Barberà), Molí de Rué (D.O Tarragona), Sabaté Franquet (DOQ Priorat), Altavins Viticultors (D.O Terra Alta), Pedrola-Camí de Sirga (D.O Tarragona); Biopaumerà (Vins ecològics de la D.O Terra Alta), Ronadelles-Cap de Ruc (DO Montsant, Catalunya, Cava i DOQ Priorat), Anguera Domènech (DO Montsant); Bodegues Visendra (DO Catalunya); Rosa MariaTorres (DO Conca de Barberà);, Torelló Viticultors (Corpinnat DO Penedès); Suñer (DO Tarragona); Maset (DO Catalunya, DOQ Priorat, DO Penedès, DO Cava) Celler Carles Andreu (DO Conca de Barberà, D.O Cava); Aixalà (DOQ Priorat) Cellers Cesca Vicent (DOQ Priorat); Cairats (D.O Montsant), Bielsa Ruano (DO Terra Alta) (S'Amfora (Vins sota el mar), Casa Mariol (DO Terra Alta), Coca i Fitó (DOQ Priorat, DO Montsant i D.O Terra Alta), La Bruixa dels Mudefes (DO Terra Alta); Vinyes d'en Gabriel (DO Montsant); Mon Padrí (DOQ Priorat i DO Montsant); Joan Ametller-Clos Farena (DOQ Priorat); Agrícola Corbera d'Ebre (DO Terra Alta), Pedravolta, Cal Pucolla i les vinoteques de Cambrils Mar del Priorat i Beuret.
Les tapes i degustacions gastronòmiques aniran a càrrec de 20 bar-restaurants (6 més que l'any passat): Casa Macarrilla 1966, Copacabana, Daniel Salinas, La Stiva, On Tap, La Finestreta, Ca la Sica, Taller 9, Nou Xivarri, Vora; El Bandarra by La Jijonenca Cambrils, Pasta e Basta, L'Instint, Marro Cafè, Umamita, El Pòsit, L'Original Experiències Gastronòmiques, Arcà Fusió, Petit Vegan i l'Associació Gastronòmica (Societas Coqvinària de Cambrils).
El sistema de compra de tiquets serà únicament a través de targeta de crèdit i no es podran fer transaccions en metàl·lic. Els tastos de vi (Glups) i els de tapes (Nyams) es podran adquirir a les dues casetes que estaran situades als extrems de la fira i també a la zona de la barca, on enguany s'hi instal·larà el tercer punt de venda de tiquets. A banda, hi haurà venda itinerant com l'any passat per evitar cues i aglomeracions a les casetes de venda de tiquets.
La programació
La programació inclou fins a 27 tastos guiats, presentacions i maridatges a la pèrgola que s'ubicarà al costat de la barca, amb capacitat per a 30 persones i on els visitants s'hauran d'inscriure prèviament per poder gaudir-les a l'oficina de Turisme o a les casetes de venda de tiquets un cop hagi començat la fira.
A banda de les presentacions-tastos de vi i maridatges, en aquesta pèrgola també s'hi oferiran recitals de poemes relacionats amb el món de l'enogastronomia o petites actuacions en acústic a primera hora de la tarda.
A més, el sommelier i director dels premis Vinari, Ramon Roset, durà a terme 4 tastos guiats dels millors vins de Catalunya, també dels vermuts i un maridatge amb vins premiats d'aquesta edició amb formatges del territori. La D.O. Tarragona, a través del seu enòleg Oriol Pérez de Tudela, també oferirà un tast de 4 Macabeus de la D.O., un ancestral, un vi jove, un criança i un de dolç pels paladars més sibarites (caldrà reservar prèviament perquè l'aforament és limitat per a 30 persones).
La zona de l'estany estarà reservada enguany pel Mercat Artesanal "La Sardineta", on 12 paradistes cambrilencs exposaran els seus productes artesans i oferiran un ampli programa de propostes infantils com tallers de malabars, pintacares, de reciclatge, o tattos de purpurina, així com actuacions de pallassos, dansa o musica en viu (els tallers seran gratuïts i hi podran assistir nens i nenes de 4 a 12 anys).
A la zona de la barca també hi haurà "el Passeig de l'Art", amb representació de 7 artistes locals que exposaran les seves obres amb una iniciativa molt atractiva com és la subhasta de botes. Cada dia un dels artistes de Cambrils Art Total pintarà i decorarà una bota de vi que al final de la jornada (després de l'actuació musical de la pèrgola) se subhastarà entre totes les persones assistents. Tot els diners que es recullin es destinaran a l'Associació contra el càncer infantil "Pels Valents".
El dissabte 8 d'octubre de 17h a 19h s'ha programat una sortida del catamarà molt més atractiva, enguany amb un maridatge d'ostres del Delta de l'Ebre de Mirador Badia amb Corpinnat Torelló. Les persones participants coneixeran els secrets de la producció de l'ostra rissada del Delta amb un expert en aqüicultura mentre assaborim una copa del millor Corpinnat Torelló. El preu és de 16€ per persona i les places són limitades.
Per altra banda, el diumenge 9 d'octubre es realitzarà una segona sortida amb Tast de Sangries Mediterrànies "La Petarda" amb maridatge també que tindrà un preu de 12€/persona i es durà a terme de les 11.30h a les 13h.