Informació general

Es dóna el tret de sortida al "IV Seminari sobre Educació M.Dolors Medina: Memòria i Veu"

Per Judit Pinazo



Alberto Jambrina i Àngel Vallverdú ahir en el Taller-col·loqui que va inaugurar el seminari
Ahir a la tarda es va donar el tret de sortida al "IV Seminari sobre Educació M.Dolors Medina: Memòria i Veu" que enguany arriba a la seva quarta edició. Recordem que aquest seminari està dirigit, especialment, als professors, però també queda obert a estudiants universitaris i al públic en general. El programa del seminari, un any més, girarà entorn a l'estudi i el coneixement de la cultura tradicional i la seva utilització com a recurs educatiu.

Les jornades que es van iniciar ahir es celebraran fins el proper divendres 6 de juliol i enguany, a diferència dels altres anys han canviat lleugerament l'estructura i només es celebren sessions-tallers de tarda que es complementen amb una vetllada nocturna, tal i com s'ha vingut fent en els últims anys als jardins de l'Escola de Música.

Taller-col·loqui

El seminari d'enguany s'ha estrenat amb un Taller-col·loqui, que es va celebrar ahir a la tarda al Centre Cultural a càrrec d'Alberto Jambrina i Àngel Vallverdú, membre de la colla del Ball Bastons de Cambrils. A la nit es va celebrar la vetllada literària amb Alberto Jambrina i el grup Els Perdigots, del qual n'és membre Àngel Vallverdú.

Avui es realitzarà la segona jornada, en aquest cas l'eix central girarà entorn la narració oral, amb la participació de la narradora tarragonina Rat Cebrián i el jove poeta Matías Tárraga. A les 23 hores es celebrarà la vetllada literària amb els dos convidats del taller.
Finalment dijous es celebrarà l'últim dia del seminari amb un taller de poesia popular i improvisació poètica amb el cubà, Alexis Díaz, investigador i especialista en poesia oral improvisada i Arturo Gaya, membre del grup de folklore de les Terres de l'Ebre Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Divendres es farà l'acte de cloenda del seminari amb un concert, al pati de l'IES Cambrils, que enguany anirà a càrrec d'Amancio Prada i que comptarà amb la col·laboració de Juan Carlos Mestre.

Comenta aquest article