Informació general

Arriben els 8 nens sahrauís que passaran l'estiu amb famílies cambrilenques

Per Judit Pinazo



Foto de grup dels 8 nens i nenes sahrauís que passaran l'estiu a Cambrils,ahir a la sala de Plens de l'Ajuntament
Ahir al matí es va fer a la Sala de Plens de l'Ajuntament la recepció dels nens i nenes Sahrauís que passaran l'estiu amb famílies cambrilenques. A l'acte van assistir-hi l'alcalde en funcions -Robert Benaiges-, la coordinadora de les colònies al Camp de Tarragona -Rosa López- i la Presidenta de l'Associació Hammada -Gemma Felip- acompanyats de les famílies que han acollit els nens.

En l'acte d'ahir l'alcalde va donar la benvinguda a tots els nens i famílies i els va desitjar que passessin un bon estiu "gaudint de tot allò que no poden gaudir en el seu país d'origen". Rosa M. López per la seva banda va voler agrair a les famílies el gran esforç que fan al acollir a aquests nens i la paciència que tenen amb els més petits que són els que més tarden en adaptar-se".

Cinc estius a Cambrils

Enguany s'han acollit un total de 8 nens repartits en 7 famílies de Cambrils, que van arribar al municipi el passat 27 de juny i s'estaran fins el proper 27 d'agost. Entre els nens que han vingut enguany, d'entre 6 i 12 anys, la majoria són nous i és la primera vegada que estan a Catalunya, però n'hi ha d'altres que fa anys que venen. És el cas del Jatchar un nen de 12 anys, procedent d'un dels quatre camps de refugiats de Tindouff, concretament del d'Aiun i que ja fa cinc anys que passa els estius a Cambrils i ho ha fet amb la mateixa família cada any. Ahir la seva mare acollidora, la Gemma Felip, explicava que aquest és l'últim any que podrà acollir-lo, ja que en Jatchar ja té 12 anys i és l'edat màxima permesa per acollir a nens. Però el Jatchar té més germans i espera que en els propers anys puguin ser ells els que vinguin a passar les vacances a Cambrils, tal i com ha fet ell. Segons la família acollidora del Jatchar, cada any arriba molt content i està molt integrat, tan és així que en aquests cinc anys ha après a parlar en català.

Gemma Felip explicava que el vincle que es crea entre els nens i les seves famílies d'origen és molt fort i que l'amistat entre ells durarà per sempre. De fet la Gemma ha visitat en dues ocasions els campaments de refugiats per conèixer a la família del Jatchar.

La primera vegada

Al contrari que el Jatchar, la Fara té 6 anys i és la primera vegada que visita Cambrils. Tal i com explicava la seva mare d'acollida, la Dolores Morales, de moment la nena s'ha adaptat molt bé i estan molt contents amb l'experiència "ja fa tres anys que volia acollir a un nen sahrauí, però no ho havia pogut fer per motius de salut". Tan aviat es va recuperar, la Dolores i el seu marit, que no tenen fills, van decidir acollir a un nen i segons explicava ahir "estem molt i molt contents amb la nena, es fantàstica i ens omple molt".

Demà els nens participaran en la festa de benvinguda que s'ha preparat per tots els nens sahrauís acollits a la província de Tarragona, un total de 40, i que se celebrarà a les 19h a la Palma de Reus.

Comenta aquest article