Informació general

Cambrils es va mobilitzar per donar assistència a les persones afectades per l'incendi de Mont-roig del Camp

Per Judit Pinazo



Al pavelló es va repartir menjar i beguda a les 300 persones evacuades que es van traslladar fins Cambrils
L'incendi de Mont-roig del Camp que es va iniciar ahir a les 13:43 hores es trobava, aquest matí, estabilitzat però no controlat davant la possibilitat que pugui revifar pel vent.

L'incendi, que ha arrasat 315 hectàrees de bosc, es va iniciar ahir al migdia prop del Club de Golf Bonmont, al costat de la urbanització Miami Platja. En total, el foc, va provocar l'evacuació de 3.000 persones de càmpings i d'urbanitzacions de la zona, com la de Huertos Miami, Masos d'en Bladé, Vila Romana, Rustical Mont-roig, Sant Miquel, que ahir a la nit ja van poder tornar als seus domicilis. Tot i que no s'han de lamentar víctimes personals, el Servei d'Emergències Mèdiques va haver d'atendre a dues persones per inhalacions lleus de fum. Destacar que el foc va arribar a alguns bungalows del càmping Mont-roig i a dos restaurants un d'ells pertanyent a un càmping. En l'extinció del foc hi van treballar un total de 42 dotacions terrestres i 11 mitjans aeris.

Destacar també que des del primer moment la Policia Local de Cambrils va col·laborar tant amb recursos humans com materials en l'extinció de l'incendi. Concretament va aportar un total de 4 patrulles i 8 agents. Les patrulles van efectuar tasques de desallotjament de veïns de les urbanitzacions afectades pel foc i de restabliment del trànsit.

Acollida al Palau Municipal d'Esports

Bona part de les persones evacuades van ser traslladades al poliesportiu de Mont-roig del Camp, però moltes d'elles, al voltant d'unes 300, van ser acollides al Palau Municipal d'Esports de Cambrils, on se'ls hi va donar menjar i aigua i se'ls hi va oferir la possibilitat de passar la nit al pavelló, en cas de ser necessari. Afortunadament, les persones afectades van poder tornar als seus domicilis o càmpings ahir a la nit. Cap allà a les 21:00 hores, l'Ajuntament de Cambrils va comunicar a totes les persones que estaven instal·lades al pavelló que els vindrien a buscar amb autobusos i els traslladarien als seus respectius càmpings i urbanitzacions. Destacar la important col·laboració d'un gran nombre de voluntaris municipals que en tot moment van estar donant suport als afectats.

Afectació de trens i carreteres

A conseqüència de l'incendi van quedar afectades les principals vies de comunicació. Durant bona part de la tarda va estar tallada al trànsit l'autopista AP-7 i l'N-340, que van ser reobertes a les 21 hores 21:50 hores, respectivament. La circulació ferroviària també es va veure afectada i entre Vandellòs i Mont-roig del Camp va estar interrompuda durant sis hores i va afectar un total de 22 trens. A l'estació de Cambrils van quedar-hi aturats dos trens, un des de les 18:00 hores i l'altre des de les 20:00 hores. En total aquestes dues aturades van afectar a unes 400 persones que van haver d'esperar-se a l'estació. L'Ajuntament de Cambrils els va donar aigua i menjar.  El trànsit ferroviari es va restablir ahir a la nit.

Comenta aquest article