Informació general

Un grup d'estudiants de la Universitat de Parma visita Cambrils per conèixer els productes gastronòmics de la zona

Per Judit Pinazo



El grup d'estudiants en un moment de la visita a la Confraria de Pescadors
Ahir a la tarda un grup d'estudiants internacionals provinents de la Universitat de Ciències Gastronòmiques de Parma on estan cursant un màster sobre la Cultura Gastronòmicma Food Culture: Communicating Quality Products, un màster que va estar fundat pel moviment internacional Slow Food, van visitar Cambrils.

L' Slow Food és un moviment, nascut l'any 1986, com a resposta a la invasió del menjar ràpid, més conegut com a Fast Food,  i que reivindica l'educació gastronòmica i el consum de productes de qualitat.

El Màster gira entorn la gastronomia i combina classes teòriques i classes pràctiques on s'estudien diferents productes, com per exemple el formatge, l'oli d'oliva, la pasta o el vi. Una de les últimes activitats pràctiques que han realitzat els estudiants ha consistit en visitar diferents indrets de Catalunya per conèixer de primera mà els productes típics de cada zona.

En la seva estada a Cambrils, van visitar la Cooperativa Agrícola per conèixer com s'elabora l'oli d'oliva i quins són els productes, fruites i verdures, que es cultiven a la zona. Una altra de les parades que van fer a Cambrils va ser al port, concretament a la Confraria de Pescadors, on van poder conèixer de primera mà com funciona una Confraria i que es fa amb el peix un cop han arribat les barques al port. Bronwen, una de les estudiants del Màster, explicava ahir en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital,  que li ha semblant molt interessant poder veure quin és el procés d'elaboració de l'oli, ja que en la part teòrica del Màster, a Itàlia era un tema que havien treballat molt.

En la seva visita a Catalunya han estat també a Vic, on han conegut l'elaboració tradicional del pa i el formatge i han visitat també les instal·lacions de Freixenet per conèixer l'elaboració del Cava. En els propers dies tenen pendent visitar el restaurant de Ferran Adrià, el Bulli, i el Mercat de la Boqueria de Barcelona.

Comenta aquest article