Cultura

Concert

Lanza i Cuacci s'aturen a Cambrils en el seu «viatge d'anada i tornada»

El duo de violí i piano va presentar a La Cripta un repertori a cavall entre la música clàssica i la música popular dels dos costats de l’Atlàntic

Per Andreu Dalmau

Olvido Lanza i Juan Esteban Cuacci, ahir, en el concert que van oferir a la Cripta de l'Ermita
Olvido Lanza i Juan Esteban Cuacci, ahir, en el concert que van oferir a la Cripta de l'Ermita | Andreu Dalmau

Olvido Lanza i Juan Esteban Cuacci van presentar, ahir al vespre, a La Cripta un repertori carregat de clàssics de la música tradicional d’arreu de l’Amèrica Llatina i la Península Ibèrica: “un viatge entre diverses cultures unides entre sí.”

Tots dos músics van fer una exhibició d’expressió i sensibilitat des de les primeres notes del concert. Els arranjaments de Cuacci espremen al màxim els contrastos de tots dos instruments i permeten una interpretació virtuosa que va deixar entreveure una tècnica privilegiada a les mans dels dos músics. El repertori titulat De Ida y vuelta contenia clàssics com Mediterraneo de Joan Manel Serrat o l’havanera El meu avi de Josep Lluís Ortega. També va haver-hi espai per mestres com Frederic Mompou —“un dels millors compositors de la història”, segons el pianista argentí—, compositor del qual es va interpretar Cançó i Dansa nº6, peça que va acariciar l’ànima dels presents gràcies a la delicadesa de Lanza. La música popular sud-americana també hi va ser present amb la coneguda ranxera Amanecí otra vez entre tus brazos o el tango El gato sueco, composició del mateix Cuacci que va fer suar a la violinista per la seva alta exigència tècnica.

Durant els més de seixanta minuts que va durar el concert, els dos artistes van demostrar una gran complicitat dalt de l’escenari tot i els escassos assajos que poden fer, segons va explicar el pianista: “ens veiem poc, però quan toco amb la Olvido em sento a casa”, un elogi que la violinista també va dirigir cap al seu company. Tots dos van mostrar-se encantats de poder pujar a l’escenari de La Cripta, un espai “privilegiat” amb una “acústica perfecta pels espectadors”.

Un públic reduït, però molt entregat va ser testimoni d’aquest meravellós concert que es va tancar amb una altra composició de Juan Esteban Cuacci: la Nana para Javier que el pianista va voler dedicar al seu fill.

El proper concert a La Cripta de l’Ermita, dins del marc del Festival Accents, és a càrrec de Joan Masdeu, el diumenge 23 d’octubre a les 19h. Les entrades costen 10€ i es poden adquirir a codetickets.com.

Comenta aquest article