Esports

L'embarcació "Cambrils Costa Daurada" no es classifica per a la final del Campionat del Món

Per Redacció

L'embarcació Cambrils Costa Daurada de la classe Tornado ha participat aquests darrers dies en el Campionat del Món de Tornado disputat a la localitat portuguesa de Cascais.

Les dues últimes proves de la regata abans de la final, l'embarcació cambrilenca les va disputar en unes condicions més estables que les que havia tingut en dies anteriors, amb vents oscil·lants entre els 8 i els 18 nusos. L'objectiu del Cambrils Costa Daurada era entrar a la final, i per això van decidir arriscar bastant a les sortides. En la primera prova van realitzar una sortida força fluixa i només van poder remuntar fins al lloc 22, posició que els deixava pràcticament sense opcions d'entrar a la final. Els cambrilencs estaven obligats a guanyar la seva última prova i esperar els resultats dels altres competidors. L'embarcació Cambrils Costa Daurada va aconseguir la victòria en la segona prova, després de realitzar una molt bona sortida. Gairebé des del moment de la sortida van encapçalar la prova fins al final, tot i que en un moment van ser superats per l'embarcació holandesa, tercera a la classificació general, però en el darrer tram l'embarcació cambrilenca va tornar a superar-los just abans de l'arribada.

Aquesta regata va ser una prova molt emocionant, en la qual el Cambrils Costa Daurada va demostrar que si fan un bona sortida poden ser molt competitius en totes les condicions de vent. Tot i el bon paper dels cambrilencs, els altres competidors situats per davant en la classificació general no van fallar prou amb la qual cosa es van perdre les aspiracions de l'equip cambrilenc i van acabar el dia en la dotzena posició de la general a només 6 punts del desè classificat.

Ahir, 10 de juliol, es va disputar la final entre les 10 primeres tripulacions de la general i la resta de la flota, entre ells l'equip cambrilenc, disputarà una última prova per decidir la classificació entre els llocs onzè i cinquantè. L'objectiu del Cambrils Costa Daurada ara és pujar un lloc en la classificació, tot i que està difícil perquè la lluita pels llocs onzè a divuitè està molt disputada, ja que molts dels participants s'hi juguen la classificació per a les Olimpíades de Pequín. A la final del Mundial ja s'hi han classificat vuit països i entre l'onzè i el divuitè classificat cincs països es disputaran les tres places restants. En el mundial de Nova Zelanda 2008 estaran en joc cinc places més per a les Olimpíades. L'equip espanyol ja s'ha assegurat un lloc a les Olimpíades, ja que Fernando Echávarri i Antón Paz lideren actualment aquest mundial.

Comenta aquest article