Societat

Mostra

Tast de vins de la «Collita del 52» a la Mostra del Vi amb el director dels Premis Vinari

Una trentena de persones van participar d'aquest tast guiat de vins blancs que es va fer en el marc de la Mostra del Vi i la Gastronomia

Per Redacció

El tast es va fer a la carpa de la Mostra del Vi i la Gastronomia
El tast es va fer a la carpa de la Mostra del Vi i la Gastronomia | Lluís Rovira i Barenys

“El grup de coetanis i coetànies de “Collita del 52”, que enguany celebren el 70è aniversari de naixement amb un gran nombre d’activitats, també van voler estar presents a la mostra “Cambrils, entrada al país del vi”. El grup va tenir l’oportunitat de participar, en exclusiva, en un dels tallers que es van fer dins de la mostra i va gaudir d’un tast guiat de vins blancs que va anar a càrrec del Sr. Ramon Roset, director dels Premis Vinari i que es va celebrar aquest passat dilluns 10 d'octubre a la tarda.

Davant d’una trentena de persones, Ramon Roset va anar desgranant les característiques de quatre vins blancs extraordinaris, en un format molt didàctic i entenedor, fent notar les aromes i els sabors de cadascun d’ells, tot explicant les diferències més significatives.

En acabar, el coordinador del grup “Collita del 52”, Josep M. Panicello, va agrair al Patronat de Turisme la invitació feta al grup i al Sr. Roset la seva intervenció, manifestant que els assistents havien rebut una classe magistral i que havia estat una experiència extraordinària. També va destacar que “a partir d’avui quan bevem un vi segurament pensarem en moltes de les coses que ens ha explicat el Sr. Roset, i tallers com aquest cada vegada ens fan apreciar més el vins de la nostra terra”.

Ramon Roset i Josep M. Panicello, en el tast de vins (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

L’Apunt

Ramon Roset, director dels Premis Vinari
Ramon Roset és Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona, MBA per ESADE i Sommelier. Formador oficial de la DO Cava i MOOC du AOC Champagne. Autor dels llibres Formatgeries Artesanes de Catalunya (Cossetània Edicions, 2019) i del Gran Libro del Queso (RBA Ediciones, 2019). Forma part del grup El Món des de 2018, i des d’enguany, és el director dels Premis Vinari de vins, vermuts i enoturisme de Catalunya, així com també del concurs que premia els millors escumosos rosats del món.

Comenta aquest article