Informació general

S'amplia el nombre d'efectius i els punts de vigilància del servei de socorrisme a les platges de Cambrils

Per Judit Pinazo



S'han instal·lat 5 cadires com aquesta per millorar la vigilància a peu de platja
El passat 12 de maig es posava en funcionament el servei de vigilància i socorrisme a les platges de Cambrils, que ofereix des de l'any passat l'empresa privada Sport & Salvament juntament amb l'Ajuntament de Cambrils. Tot i que a principis de temporada s'oferia el servei només en caps de setmana, actualment i des del passat mes de juny, el servei de socorrisme s'ofereix cada dia entre les 10 hores i les 19 hores i en plena temporada turística treballa a ple rendiment.

Més socorristes

Enguany, s'ha ampliat el nombre de socorristes, amb tres noves incorporacions facilitant així el servei de patrulla activa de vigilància a peu a la vora del mar per fer front a possibles incidències. Actualment hi ha un total de 22 socorristes distribuïts per les diferents platges del municipi. Les platges s'han dividit en tres grans zones, la de les platges de Llevant, la del Regueral i la zona de Ponent on hi ha centres de coordinació que compten amb el material necessari per atendre qualsevol incidència, com tubs de rescat, aletes, equips d'oxigenoteràpia, camilles espinals, immobilitzadors de cap, collar cervical, binocles i un desfibril·lador semiautomàtic. També es compta amb una flota de vehicles que facilita en tot moment el trasllat i evacuació de possibles emergències. La base de coordinació central, però, està situada a la platja del Regueral.

D'altra banda, recordar que un any més s'ofereix el servei de cadira amfíbia per a les persones amb mobilitat reduïda a les platges de Vilafortuny i el Regueral. Segons explicava Hernan Mesa, coordinador de la platja del Regueral, el servei es dóna sempre que es pot, però sempre que hi hagi bandera groga i l'aigua estigui calmada, ja que en cas contrari resultaria perillós.

Punts de vigilància més propers

Enguany s'ha volgut millorar la vigilància a peu de platja. Per això s'han augmentat els mitjans humans que mantenen les posicions de més relleu a peu de platja i una vigilància activa per l'extensió de la platja més propera a la línia d'aigua amb la instal·lació d'unes cadires alçades que permeten al socorrista visualitzar millor els banyistes dins de l'aigua i la primera línia de mar. Tal i com explicava Hernan Mesa, s'han instal·lat un total de 5 cadires que milloraran la visibilitat; "a vegades amb el gran nombre de gent que se situa a primera línia de mar es difícil veure què passa dins de l'aigua o a la vora del mar". Destacar que les cadires a la zona de Llevant entraran en funcionament aquest cap de setmana.

Poques meduses

Tot i que des de principis d'estiu l'alarma sobre l'augment de la presència de meduses a les platges del litoral mediterrani a causa de l'augment de la temperatura de l'aigua ha estat constant, de moment sembla que les platges del litoral cambrilenc estan de sort, ja que la presència de meduses és molt reduïda i gens alarmant. Segons explicava Mesa, de moment i per estadístiques, la presència de meduses a les platges del municipi és molt minsa i de fet s'han fet menys cures per aquest tipus de picades que l'any passat, que no vol dir que la cosa pugui canviar, però de moment n'hi ha molt poques. Segons Mesa en el cas que hi hagués una plaga de meduses, el servei de socorrisme i salvament avisaria a través de la megafonia i previndria el bany en alguns punts amb la instal·lació de la bandera vermella, si és necessari. L'equip de salvament en aquests casos també avisa i informa a peu els banyistes. Tot i això, Mesa destaca que la gent pot estar tranquil·la "no fa falta crear una alarma innecessària".

Comenta aquest article