Turisme
Anna Lluís: «Hem de promoure un turisme sostenible, però creant negocis que això és el que ens farà més forts davant dels embats de l'economia»
El Centre Cultural va acollir, ahir al vespre, la conferència titulada "Turisme circular. Oportunitats per a la vila de Cambrils", a càrrec d’Anna Lluís Gavaldà
El Centre Cultural va acollir, ahir al vespre, la conferència titulada "Turisme circular. Oportunitats per a la vila de Cambrils", a càrrec d’Anna Lluís Gavaldà, directora de SÍMBIOSY, consultoria especialitzada en economia circular. L'acte, organitzat pel Club Rotary Cambrils, el Campus Extens de la URV i el Museu d’Història de Cambrils, va ser presentat pel director del Museu d'Història, Gerard Martí i la presidenta del Club Rotary, Aurora Fornos.
Segons va explicar Anna Lluís a revistacambrils.cat "estem parlant d'economia circular, de negocis en temes de sostenibilitat, però en l'entorn del turisme. Jo sóc de Cambrils i, amb tot el que he pogut anar aprenent i practicant amb alguns dels projectes en els què he estat col·laborant, vam organitzar aquesta xerrada aquí a Cambrils. Pel que fa a oportunitats, estem parlant d'un enclavament turístic molt important i que té moltes connotacions en temes de salut, d'esport, de gastronomia... doncs afegir-ne unes quantes al voltant de la sostenibilitat en el món dels recursos, aprofitar millor els residus, l'aigua, que l'energia sigui renovable, que els allotjaments turístics puguin tenir aquest tipus d'ofertes, crec que podria estar molt bé per a Cambrils".
"Activar l'economia a través de projectes de sostenibilitat"
Des de la seva empresa, de la qual n'és la propietària i directora, tal com va apuntar Anna Lluís: "treballem amb el territori i sempre amb projectes d'abast comarcal o un àmbit concret. Aquí encara no hi hem treballat, però portem 15 projectes territorials a Catalunya i també d'altres fora de Catalunya, estem presentant l'estratègia a Astúries, també hem treballat per Castella-la Manxa, hem estat treballant al País Basc i també a Mèxic fent propostes d'aquest estil que són perquè tots els actors mirin de treballar conjuntament en una fita única de millorar el benestar global del planeta, no solament anem a fer activitats econòmiques sinó a més a més que siguin innovadores per fer aquesta nova manera d'activar l'economia a través de projectes de sostenibilitat".
"El que tenim ho hem de conservar el més temps possible que això és la base de l'economia circular"
Sobre el model turístic de Cambrils, Anna Lluís va apuntar que, "es tracta d'anar fent millores en base a allò que tenim, anem a posar uns reptes més ambiciosos. Hem d'estar en un ambient saludable, una terra que subministri elements saludables, tenir l'aigua bé i que la puguem tornar a aprofitar, que creem economies. Parlem d'optimitzar molt la vida dels recursos perquè els recursos són limitats i també es nota a l'economia; quan estem en un món molt global quan se'ns descantella alguna de les cadenes patim tots. El que tenim ho hem de conservar el més temps possible que això és la base de l'economia circular".
Anna Lluís també es va referir a que, actualment, estan sortint moltes subvencions en matèria d'energies renovables, en aprofitament de residus o en allotjaments turístics més eficients. Per tant, és una bona oportunitat per sumar-s'hi. "Són projectes globals que han de tenir un efecte sistèmic, que afectin tot el territori i que també tinguin una repercussió. Hem de promoure un turisme sostenible, però creant negocis que això és el que ens farà més forts davant dels embats de l'economia".