Informació general

Gastronomia

El gelat de vainilla amb oli verge macerat amb roses, una de les novetats de les Jornades Gastronòmiques de l'Oli Nou d'enguany

25 restaurants cambrilencs participen en aquestes jornades que s'iniciaran el 28 d'octubre i els clouran el 6 de novembre, dia en el que es farà l'esmorzar popular a la Cooperativa

Per Lluís Rovira i Barenys

Juan Carlos Romera, regidor de Promoció Econòmica; Oliver Klein, alcalde, i Pau Serra, president de la Cooperativa Agrícola, en la presentació de les Jornades, a la torre del Llimó
Juan Carlos Romera, regidor de Promoció Econòmica; Oliver Klein, alcalde, i Pau Serra, president de la Cooperativa Agrícola, en la presentació de les Jornades, a la torre del Llimó | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils reprèn el calendari gastronòmic amb la celebració de les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d'Oliva Verge Extra, que s'iniciaran el 28 d'octubre i es clouran el 6 de novembre. Un total de 25 restaurants cambrilencs s'han adherit a aquestes jornades i oferiran pa amb oli nou de la Cooperativa Agrícola de Cambrils com a aperitiu. A banda i com a novetat d'enguany, alguns d'aquests restaurants oferiran el postre de les Jornades que és el gelat de vainilla amb oli d'oliva verge extra macerat amb roses.

Precisament el dia de la cloenda de les jornades, el diumenge 6 de novembre, és el dia en el que es farà l'esmorzar popular de la festa de l'Oli Nou a les instal·lacions de la Cooperativa, un esmorzar que comptarà amb la participació dels grups festius locals i que s'espera que congregui molta gent, com bé ha apuntat l'alcalde, Oliver Klein, a la presentació d'avui. Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, ha volgut destacar el dinamisme del sector de la restauració cambrilenc després d'un estiu intens.

El president de la Cooperativa Agrícola, Pau Serra, ha detallat els actes complementaris que acompanyen les jornades gastronòmiques de l'oli nou.Aquesta programació s'iniciarà el 25 d'octubre amb una xerrada tècnica sobre l'oliva, a càrrec d'Esteve Martí, a les instal·lacions de la Cooperativa. El 2 de novembre hi haurà una nova xerrada però aquest cop amb degustació, sobre L'oli d'oliva a la cuina, condiment o ingredient?, a càrrec de Montserrat Jiménez, a la Torre del Llimó. El dissabte 29 d'octubre es farà la Ruta per les Oliveres que es clourà amb la degustació de la Rosta de Cambrils. Finalment, el dissabte 5 de novembre, a la Torre del Llimó, es farà un taller familiar sobre els Aprofitaments de l'olivera.

Menys producció i augment de preus

Dins el cicle bianual de les collites d'olives, enguany no era dels anys en què tocava molta producció, però al final el volum total d'oli serà força menor ja que els canvis bruscos de temperatura que es van produir a l'abril i maig, en que es va passar del fred a una calor intensa, han perjudicat la producció d'olives. El president de la Cooperativa espera que ho puguin subsanar amb la captació de productors de la DO Siurana, a banda de les aportacions dels socis. Es preveu, d'altra banda, que l'oli d'oliva estra verge experimenti una certa pujada de preu, no tan sols a Cambrils sinò a tot arreu.

Aquest passat dilluns 17 d'octubre ja van entrar les primeres olives a les instal·lacions de la Cooperativa. S'espera que aquesta propera setmana ja es posi a la venda l'oli nou del raig.

 

Comenta aquest article