Recull

"Carpaccio" de bacallà amb "foie"



Rosa M. Sabaté
Ingredients
• 200 grams de bacallà
• 200 grams de foie
• Un grapat de nous
• Sal grossa
• Oli d’oliva


Preparació
En primer lloc haurem de dessalar el bacallà i posar-lo durant dues o tres hores al congelador, per després poder-lo tallar ben finet. Cal dir que per fer aquest plat també podrem utilitzar bacallà marinat en oli, del que venen ja preparat. Al mateix temps també xafarem unes quantes nous i les posarem a macerar en oli d’oliva durant un parell d’hores. Quan hagin passat dues o tres hores, traurem el bacallà del congelador i el tallarem a làmines ben fines i les anirem col·locant al fons del plat o de la safata. A continuació agafarem el foie i el tallarem a làmines ben fines, que anirem col·locant damunt del bacallà. Seguidament ho amanirem tot per sobre amb l’oli de nous i la sal grossa. Finalment, podem decorar el plat al gust amb enciam o fulla de roure.

Comenta aquest article