Informació general

Agents de la Patrulla Verda recuperen una au rapinyaire i intervenen en una cacera furtiva

Per Redacció

 
 
A dalt, imatge del mussol trobat a l'avinguda de la Diputació. A sota, una de les caderneres localitzades
El passat 7 de juliol, agents de la Patrulla Verda de la Policia Local van recuperar una au protegida, en aquest cas un mussol, després de rebre l'avís d'uns veïns que havien trobat i recollit l'animal prop del número 177 de l'avinguda de la Diputació.

El mussol és de la varietat Athene Noctua i estava en bon estat de salut. Després de recollir-lo es van fer les gestions pertinents per traslladar-lo fins a un centre oficial de recuperació d'aus rapinyaires.

D'altra banda, el passat diumenge 8 de juliol, agents de la Patrulla Verda de la Policia Local també van detectar que s'estaven realitzant pràctiques de caça furtiva a la zona de la partida de l'Esquirol. Els agents van localitzar una "xarxa japonesa" de 3 metres d'alçada per 8 metres de llargada, col·locada per a la captura d'ocells fringíl·lids –espècie molt apreciada com a ocells de gàbia–.

Aquest és un instrument de cacera prohibit, i a més, s'estava utilitzant fora de la temporada. També es va localitzar una gàbia amb una cadernera adulta que feia de reclam. A les altres gàbies s'hi van trobar un total de 36 ocells: 32 caderneres, 2 garrafarrons –aus protegides– i 2 verdums. Un cop es van retirar les arts de caça prohibides es va procedir a l'alliberament dels ocells. Ara s'estan realitzant gestions per localitzar i denunciar el caçador furtiu.

Comenta aquest article