Informació general

El CEIP Guillem Fortuny i el CEIP Marinada aplicaran el curs vinent el pla d'anglès impulsat per la Generalitat

Per Redacció



El CEIP Marinada és un dels dos centres cambrilencs que participarà en aquest pla d'anglès
El Departament d'Educació ha seleccionat 175 centres educatius perquè el curs 2007-2008 s'hi dugui a terme el pla d'anglès. D'aquests, 123 són CEIP i 52 són IES. Entre aquest centres hi ha el CEIP Guillem Fortuny i el CEIP Marinada.

El pla preveu, entre d'altres actuacions, la introducció de la tercera llengua a l'educació infantil i la possibilitat d'impartir matèries no lingüístiques en llengua estrangera. Amb la incorporació dels nous centres, el curs vinent 486 CEIPS i IES de tot Catalunya aplicaran aquest projecte.

Els objectius d'aquesta iniciativa són incrementar el contacte de l'alumne amb la llengua estrangera i ampliar l'àmbit d'ús de la llengua estrangera al llarg de l'educació obligatòria. Entre les actuacions previstes destaquen l'avançament de l'aprenentatge de la llengua estrangera, la impartició de continguts curriculars d'àrees no lingüístiques en llengua estrangera i l'ús de la llengua estrangera en activitats complementàries i generals del centre.

L'increment del nombre de centres participants en aquest projecte és una mesura recollida en el pla d'impuls de l'aprenentatge de l'anglès que el passat mes de juny va presentar el conseller d'Educació –Ernest Maragall– i que pretén avançar en el compromís del trilingüisme per als ciutadans de Catalunya anunciat en el Pacte per l'Entesa Nacional.

Comenta aquest article