Informació general

El nombre de pernoctacions a la Costa Daurada ha crescut un 2,11% durant el primer semestre de l'any

Per Redacció



Aspecte que oferia la platja del Regueral, la setmana passada
Segons dades de l'Observatori Turístic de la Costa Daurada, durant els sis primers mesos de l'any 2007 s'ha observat que el nivell d'ocupació assolit ha estat superior al de l'exercici 2006.

Si es té en compte el conjunt de les dues marques –Costa Daurada i Terres de l'Ebre– i la totalitat de l’oferta regulada d’allotjament entre hotels, càmpings, apartaments turístics i turisme rural, l'activitat ha crescut des del punt de vista de pernoctacions. Aquest és un increment real de l'activitat ja que el nombre de places ofertades en relació a l'any 2006 pràcticament no ha variat i fins i tot ha disminuït lleugerament, entorn el 0,8%. Pel que fa al volum total de pernoctacions durant aquest període, aquest ha estat de 8.292.545, una xifra que suposa un increment del 2,68% en relació al mateix període de l'any 2006.

Quant a la durada de l'estada dels visitants, aquesta s'ha mantingut, tot i que lleugerament a la baixa, situant-se en un període mitjà de 3,7 dies. En relació als diferents sectors d'activitat s'observa un comportament molt positiu en els hotels, càmpings i allotjaments rurals, mentre que els apartaments han registrat una activitat més continguda. Segons aquestes dades, des de l'Observatori es té la percepció que tot i que l'activitat consolida una tendència creixent, el ritme és diferent al de l'any passat. Les reserves estan arribant més tard, i d'aquesta manera és més complicat fer previsions.

En dades específiques de la Costa Daurada, s'observa un increment del 2,11% en les pernoctacions, assolint una xifra de 7.503.971 pernoctacions amb una estada mitjana de 4,0 dies. Els mercats català i espanyol han estat els majoritaris amb un 54%, seguits dels turistes britànics (17%), mercat francès (6,4%), alemany (5,5%), holandès (4,1%), irlandès (2,3%) i rus (2,3%). La zona del litoral de la Costa Daurada que més ha notat aquest increment és la franja del nord, per davant de les zones sud i centre.

Comenta aquest article