Cultura

Cap de setmana d'actes festius amb motiu de la tradicional Festa de la Mare de Déu del Carme

Per Redacció



Moment de la processó al seu pas pel passeig  Miramar, l'any passat
Aquest cap de setmana se celebrarà un any més la tradicional Festa de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors.

El actes festius per celebrar-ho començaran demà dissabte, amb la tradicional processó de la Mare de Déu del Carme, sortint des de la parròquia de Sant Pere, a partir de les sis de la tarda. Aquest acte comptarà amb l'actuació del Cor de Sant Pere, després de la celebració de la tradicional missa. Seguidament s'iniciarà la tradicional processó en direcció cap al moll de ponent per iniciar la processó per mar i l'ofrena floral a la Mare de Déu del Carme. Durant tot el recorregut, es comptarà amb l'acompanyament dels Trabucaires de Solsona, el grup de timbalers Cop de Cap de Cambrils, el Club Vent d'Estrop - Vogadors de Cambrils i la Cobla Ciutat de Reus.

Diumenge al matí, continuaran els actes amb una sardinada popular –organitzada pel Consell Consultiu de la Pesca– a partir de les deu del matí, a la Llotja de Pescadors. Per 2 euros es podran degustar sardines a al brasa, pa i vi. Diumenge a la tarda, a partir de les sis, també es farà al Mollet del Rec, la 10a Mostra de Puntaires, amb la participació de les alumnes de l'Escola de Puntaires de Cambrils.
Al vespre, a les nou es farà a la parròquia de Sant Pere, un concert d'orgue amb Francesc Pi, organitzat per l'Associació d'Orgues de Catalunya. Finalment, diumenge a la nit es farà un cantada d'havaneres de cara al mar, amb els grups Trams i Vent Fort, i hi haurà rom cremat per a tothom.

Dilluns, dia de la festivitat de la Mare de Déu del Carme, es farà una ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana, acompanyats de la Cobla Reus Jove al Parc del Pescador.

Comenta aquest article