Cultura

S'inaugura a l'Espai "El Pati" l'exposició de pintura "Expressions de color" d'Ismael Lozano

Per Judit Pinazo



El pintor Ismael Lozano i el regidor de Cultura, Joan Recasens, divendres al vespre en un moment de la inauguració
Divendres al vespre es va inaugurar a l'Espai "El Pati" del Centre Cultural l'exposició de pintura "Expressions de color", d'Ismael Lozano. L'acte va anar a càrrec del nou regidor de Cultura –Joan Recasens–, que divendres va estrenar-se en el càrrec de regidor amb la inauguració de dues exposicions al Centre Cultural.

L'exposició "Expressions de color" està formada per un total de dinou obres pictòriques sobre paper i tela, tres llums, una taula de metacrilat, cola i pigments, i una mampara de vidre treballada també amb cola i pigments de color. Segons l'autor el que es pot veure en aquesta exposició és una investigació sobre el color i el metacrilat "m'agrada molt la investigació del color, treballo molt amb pigments, coles, i faig servir un ventall molt gran de tècniques; segons el que vaig pensant, vaig desenvolupant".

L'autor afirmava divendres que no té una tècnica fixa de treball. Ismael Lozano, instal·lat a Cambrils des de fa 5 anys, té el taller instal·lat a Vespella de Gaià, on treballa conjuntament amb el seu pare "allí estem envoltats d'arbres i de natura, i per mi és una font d'inspiració per buscar el color". En el seu taller, conjuntament amb el seu pare –de qui diu que obté "bona part de la inspiració"– també treballen l'escultura metàl·lica.

En les obres exposades, molt coloristes, hi predominen els colors càlids i mediterranis "m'agraden els colors forts, que la pintura tingui un sentit, que tingui vida, en aquest cas he defugit una mica de la temàtica blanca i negra, que és molt d'escola". Lozano explicava també que tot allò relacionat amb el mar i la muntanya és habitualment font d'inspiració per a la creació de les seves obres".

La medusa apareix en diverses obres de l'exposició, segons l'autor, formen part d'un treball que va fer fa anys "i m'ha servit com a inspiració per tirar endavant un projecte d'una gran envergadura en el qual estic treballant actualment i que es convertirà en un mural de 15 metres quadrats d'una casa particular".

Ismael Lozano és la primera vegada que exposa a Cambrils, però la seva obra ha estat exposada sobretot a l'estranger, en països com Holanda o Noruega, entre d'altres.  L'exposició a l'Espai "El Pati" es podrà veure fins al proper 28 de juliol.

Comenta aquest article