Cinema
El cinema Rambla de l'Art programa dues pel·lícules sobre el món de la cuina
Amb motiu de la Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils 2022, el cinema Rambla de l'Art ha programat dues pel·lícules que giren al voltant del món de la cuina professional. En aquesta edició s'ha volgut mostrar el contrast entre la cuina occidental i la cuina asiàtica. Dues cultures molt diferents -les dues amb una gastronomia molt competitiva- a través de la qual coneixerem altres aspectes del dia a dia del món professional de la restauració de cada territori. Les dues pel·lícules triades són "Un bocado exquisito" que es projectarà el 17 de desembre a les 18 hores i el 19 a les 20.15 hores (VOSE). L'altre film és "El cocinero de los últimos deseos" i es projectarà el dia 18 a les 19.45 hores i el dia 20 a les 16.45 hores.
Les pel·lícules:
“Un bocado exquisito" (Christoffer Boe, Dinamarca, 2021)
Sinopsi: Maggi i Carsten són una parella referent en l’escena gurmet danesa i dirigeixen el popular restaurant Malus a Copenhaguen. S’estimen, tenen dos fills meravellosos i tot el que desitgen. O gairebé. Els falta l’envejada estrella Michelin per la qual estaran disposats a sacrificar qualsevol cosa amb tal d’aconseguir el seu somni. En un continu esforç, passió i a la recerca del màxim reconeixement, obliden que els mossos exquisits de la vida es gaudeixen millor junts.
“El cocinero de los últimos deseos" (Yōjirō Takita, Japó, 2017)
Sinopsi: Mitsuru Sasaki és un cuiner de talla mundial que ha perdut la passió pel seu ofici. Encara que pot cuinar qualsevol plat havent-lo provat només una vegada, el seu restaurant ha fet fallida a causa del seu caràcter extremadament perfeccionista. Per a pagar els seus deutes, presa una decisió: cuinarà personalment un últim menjar per a qui estigui disposat a pagar un milió de yens per ella.