Cultura

Concert

«...Panses i figues, i mel i mató» (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

La Coral Verge del Camí va recuperar, ahir a la tarda a l'Ermita, el concert de Nadal sense les restriccions pandèmiques i va oferir un repertori ben variat que va abastar la música anglesa i les nadales més tradicionals

Per Lluís Rovira i Barenys

L'Ermita va acollir, ahir a la tarda, el concert de Nadal de la Coral
L'Ermita va acollir, ahir a la tarda, el concert de Nadal de la Coral | Lluís Rovira i Barenys

La Coral Verge del Camí va oferir, un any més, la seva sintonia nadalenca en el concert que es va celebrar ahir a la tarda a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí. El concert de Nadal d'ahir, el 53è que ofereix la Coral, va estar marcat tant per la música com el retorn a la normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia. Recordem que l'any 2020, la Coral va fer una adaptació del seu concert amb una cantada als carrers de la vila mentre que l'any passat es va recuperar l'espai de l'Ermita però els cantaires van haver de cantar amb la mascareta posada i el públic va haver de mantenir un cert espaiament físic per adaptar-se a la normativa del moment.

El concert va arrencar amb uns avisos previs per part de la presidenta de la Coral, Lídia Utset, que va advertir que el concert d'ahir, en aquesta ocasió, ro recaptava diners per a la Marató de TV3, a diferència d'altres anys. El vessant solidari de la Coral es va posar ben de manifest amb el concert celebrat aquest passat, al Parc Samà, solta el nom de Cambrils Batega i gràcies al qual es van recaptar 14.250 euros recaptats a les fundacions Fero i Miquel Valls i que serviran, a parts iguals, per a la cura del càncer i per trobar un tractament per l'ELA. En aquesta ocasió, doncs, el concert es va celebrar sota la fórmula de la taquilla inversa.

Un concert amb dues parts ben diferenciades

El concert d'ahir es va iniciar amb la composició A ceremony of Carols, una obra cíclica d'onze moviments, en què es musiquen breus poemes anglesos d'esperit de Nadal del segle XVI. El compositor britànic, Benjamin Britten la va compondre l'any 1942 en una viatge a través de l'oceà Atlàntic, des dels Estats Units cap a Anglaterra. la versió que en va oferir ahir la Coral va ser un arranjament per a cor mixt i arpa, amb una divisió interna de fins a 10 veus. Hi van intervenir dues solistes vocals; Eva Suances i Elisa Gutiérrez i la instrumentalització amb l'arpa va anar a càrrec d'Arnau Roura. La direcció del concert va anar a càrrec de Robert Faltus.

La segona part del programa es va iniciar amb dues peces instrumentals a càrrec de Genís Piqué, a la flauta, i d'Àngela Guillén, al violoncel. A partir d'aquí, van arribar la tanda de nadales tradicionals, amb Els Àngels de la Glòria i Nadal, Nadal, amb els cantaires de la Coral encerclant part del públic. La resta de nadales es van oferir amb la Coral distribuïda a l'escala de l'altar que amb l'acompanyament dels tres músics van interpretar Santa Nit, Ye sons of Men, Good People All, Adestes Fideles i Joia en el món.

Homenatge a Jordi Llorens, cantaire des de l'any 1968

La part final del concert tenia una sorpresa amagada. La Coral va voler fer un reconeixement a un dels seus cantaires, Jordi Llorens, que ahir cantava amb ells per darrer cop, i que ha format part de la Coral des dels seus inicis, l'any 1968. Llorens va ser obsequiat amb un quadre que contenia dues partitures de la cançó El Noi de la Mare, una d'elles del propi Jordi Llorens i l'altra signada per tots els membres de la Coral. Després d'aquest moment emotiu, el concert es va cloure, precisament, amb la cançó El Noi de la Mare.

Comenta aquest article

Galeries relacionades