Premis
Albert Recasens, reconegut amb el Premi de Cultura de la Comunitat de Madrid
El musicòleg cambrilenc rebrà al febrer el guardó en la categoria de Música Clàssica
El cambrilenc Albert Recasens Barberà rebrà, el proper febrer, el Premi de Cultura de la Comunitat de Madrid en la categoria de Música Clàssica. El director de La Grande Chapelle serà distingit en aquesta edició del prestigiosos guardons junt amb l’actriu Concha Velasco -en la categoria d’Arts Cinematogràfiques i Audiovisuals-, la dissenyadora Ana Locking -en la categoria de Moda-, la xef Pepa Muñoz -en la categoria de Gastronomia- o l’artista Paula Anta -en la secció de Fotografia-, entre altres.
"Rebre aquest reconeixement és una alegria perquè estan premiant l’esforç que estic fent des de fa anys de recuperar la música antiga i que això ho vegin els polítics no és fàcil", diu a revistacambrils.cat el cambrilenc.
Com explica, fa uns dies va rebre la trucada des de la Conselleria de Cultura de la Comunitat de Madrid per comunicar-li que era un dels distingits d’aquesta 21a edició dels guardons, que es lliuraran als Teatros del Canal. "El primer sentiment va ser de sorpresa perquè no m’ho esperava. Són uns premis que es podrien comparar amb la Creu de Sant Jordi. Em fa molta il·lusió", afirma el cambrilenc.
A la pàgina web de la Conselleria de Cultura es destaca "la contribució que Recasens duu a terme en la difusió i coneixement del patrimoni històric musical". També remarquen el seu projecte de recuperació del patrimoni amb la fundació de La Grande Chapelle i el segell discogràfic Lauda, "amb el que dona a conèixer obres inèdites dels grans mestres dels segles XVI a XVIII".
"La Comunitat premia la trajectòria, sobretot, amb els discos que he editat, els sis primers amb el meu pare, Àngel Recasens", afirma el musicòleg, que es mostra satisfet de que es reconegui aquest camp de la música. "Per mi el més important és això, que es visibilitzi la música antiga i que les persones s’interessin per la cultura i els hi cridi l’atenció que s’estigui treballant en aquesta difusió del nostre passat musical", expressa.
"La cultura ens fa grans i ens obre una finestra al món"
Actualment Recasens, que el passat desembre va ser l’encarregat de fer el parlament de la commemoració del Setge de 1640, és investigador a l’Universitat de Navarra i viu a Pamplona, tot i que com ell diu, “la meva casa és Cambrils”. Aquests dies és a Madrid tancant projectes per aquest 2023 i continua centrat en la recerca de la música històrica. “He fet discos de tota mena de compositors del barroc i del classicisme. Crec molt en el sentit ampli de la cultura. Crec que la cultura sempre ens fa grans i ens obre una finestra al món. Com més coses sentim i llegim, més gran és l’horitzó”, assegura.