Informació general

Cambrils lidera un rànquing de 50 municipis amb més sòl reservat a la construcció d'habitatge social

Per Judit Pinazo



Foto de grup dels adjudicataris dels pisos de protecció oficial del carrer de Cristòfor Colom
Ahir al migdia es va fer l'entrega de les claus dels 15 habitatges de lloguer per a joves del carrer de Cristòfor Colom. L'acte es va celebrar a la sala de plens de l'Ajuntament i va comptar amb la presència del conseller delegat d'Adigsa –Frederic Linares–, el director general de Promoció de l'Habitatge del Departament de Medi Ambient –Joaquim Gascó i Palacín–, el regidor de Joventut –Jordi Savall– i el regidor d'Educació i Polítiques d'Ocupació –Salvador Matas– acompanyats dels nous llogaters.

En el torn de parlaments, Savall va destacar la voluntat de l'Ajuntament de continuar tirant endavant polítiques per fomentar l'habitatge social de lloguer per a joves. Per la seva banda, Linares va voler destacar la importància de la col·laboració entre Ajuntament i Generalitat per tirar endavant projectes d'aquestes característiques.

Líder en reserva de sòl protegit

Per la seva banda, el director general de Promoció de l'Habitatge va voler destacar la importància que tindrà el Pacte Nacional per l'Habitatge 2007-2016, que amb previsions de deu anys vista preveu millorar la situació de l'accés a l'habitatge, especialment per als joves i la gent gran, i ampliar alhora l'oferta actual de l'habitatge social. El pacte preveu que en un període de 10 anys es construeixin 160.000 habitatges de protecció oficial. Joaquim Gascó va voler fer referència al POUM de Cambrils, que va definir com un pla general "en què s'ha apostat per un creixement racional i sobretot social". Segons Gascó, en una relació dels plans generals de 50 municipis catalans, Cambrils, figura en el primer lloc com el municipi que té més espai reservat per fer habitatge de protecció oficial i protecció concertada, fent referència al sector de les Comes. Segons Gascó, en aquesta zona del municipi està previst que s'hi construeixin 1.340 habitatges de protecció oficial i 630 de protecció concertada, és a dir, gairebé un total de 2.000 habitatges.

Els pisos

Després dels parlaments, es va procedir a fer l'entrega de les claus dels pisos, un total de 15. De fet la promoció, era d'un total de 20 pisos, però ahir només es va fer l'entrega de 15 claus. Els 5 restants són persones que un cop adjudicat el pis han renunciat i actualment s'està treballant en la readjudicació dels pisos a les persones que van quedar en llista d'espera. Recordem que els pisos de lloguer han estat construïts per l'Institut Català del Sòl (Incasòl). L'edifici consta de dos blocs, units per un pati. Dels 20 habitatges, 12 tenen un únic dormitori i els altres 8 en tenen dos. La seva superfície útil oscil·la entre els 42 i els 56 metres quadrats, i els preus del lloguer són molt més baixos que els actuals preus de mercat, entre els 158 i els 210 euros, depenent dels metres quadrats de cada pis. A banda, la promoció compta amb 13 places d'aparcament i un local comercial.

Comenta aquest article