Promoció
La defensa de la posidònia, l'aposta de Cambrils, aquest any, a Fitur
Ahir al vespre, a la galeria que l'artista cambrilenc David Callau té a la capital espanyola, es va fer la inauguració de l'exposició "L'art de la posidònia", una mostra que serà itinerant i s'exposarà a Cambrils, Dènia i Eivissa
La fira de turisme, Fitur, ha obert les portes aquest migdia a ple ritme, després de la pandèmia. Com és habitual Cambrils hi està representada en forma d'estand i, avui, compta amb el suport de l'alcalde de la població, Oliver Klein; la regidora de turisme, Yolanda Burgos, que se sumen a l'equip del Patronat de Turisme. L'objcetiu és el de promocionar el turisme local en aquest certamen que és un aparador mundial dels valors turístics de tots els territoris.
El valor de la posidònia
Aquest any, a banda de l'oferta tradicional, Cambrils fa una aposta en la reivindicació del valor de la posidònia. Juntament amb els municipis de Dènia i d'Eivissa, han format una aliança per defensar aquesta planta marina mil·lenària.
La vigília de la inauguració de Fitur tots tres municipis van organitzar un acte eminentment cultural al centre de Madrid, a la galeria que l'artista cambrilenc David Callau té a la capital espanyola, per inaugurar l'exposició " L'art de la posidònia". Hi van participar els alcaldes de les tres ciutats: Vicent Grimal, de Dènia; Rafael Ruiz, d'Eivissa, i el de Cambrils, Oliver Klein, que va ser el primer en prendre la paraula explicant que ho feia perquè tot i que era el "soci menor", l'últim que es va incorporar a la iniciativa, la celebració es realitzava en territori cambrilenc a Madrid i Callau és un dels grans impulsors de la mostra. Klein també va destacar la importància del projecte en la defensa del medi ambient en els moments actuals i va posar en valor que cal ajudar a conèixer la posidònia i contribuir a sensibilitzar la població que aquestes plantes de les nostres platges són una mostra de la bona salut del nostre mar.
L'alcalde cambrilenc també va manifestar l'aposta per reforçar l'aliança amb Dènia i Eivissa, ciutats amb interessos compartits, en d'altres àmbits com el gastronòmic o la natura, i també en el terreny artístic, que doten d'ànima els projectes. Un missatge en el que també van insistir els alcaldes de Dènia, que va detallar la seva batalla per deixar clar als visitants que la posidònia no és brossa sino un valor mediambiental, i l'eivissenc, que destaca que la campanya es basa en la filosofia de que "conèixer és respectar".
David Callau va explicar el contingut de les seves obres, basada en la seva experiència de la posidònia enganxada a la pell quan surt de la mar a Cambrils i com ha utilitzat aquesta planta seca en la seva creació, que ha acabat convertida en obra d'art. A més es va mostrar orgullós de contribuir a donar visibilitat a aquesta planta, que és patrimoni de la humanitat.
Exposició itinerant
L'exposició serà itinerant, i després de Madrid, passarà primer per Cambrils, i després anirà a les altres dues ciutats. La singularitat de la demostració artística radica en ser una combinació única amb peces de pintura, joieria, fotografia i ceràmica, elaborades per artistes de cada municipi (David Callau en el cas de Cambrils) creades i inspirades amb posidònia, i emmarcades en un espai molt singular que inclourà ambientació musical i una visita en 3D. L'objectiu de Cambrils és oferir propostes turístiques al voltant de la posidònia, ja que el projecte compartit "Viu la Posidònia", recentment ha aconseguit l'ajuda del programa Experiencias Turismo España, dins dels Plans de Recuperació, Transformació i Resiliència i finançat per la Unió Europea amb els fons NextGenerationsEU.
Avui, a l'estand d'Eivissa de Fitur, i en presència de les autoritats de totes tres poblacions i d'altres institucions, David Callau realitzarà una pintura en directe inspirada en la posidònia.