Informació general

L'Ajuntament fa la recepció oficial dels participants en el segon torn dels camps de treball de la Llosa

Per Judit Pinazo



Fotografia de grup de tots els participants en el segon torn dels camps de treball
Ahir al migdia es va fer a la sala de Plens de l'Ajuntament la recepció oficial del segon torn dels participants en els camps de treball a la Vil·la Romana de la Llosa. A l'acte van assistir-hi l'alcalde -Robert Benaiges- i el regidor de Cultura -Joan Recasens-. L'alcalde va donar la benvinguda als estudiants d'aquest segon torn i els va desitjar que la seva estada al municipi fos el màxim de profitosa possible, tan a nivell de formació, com a nivell d'oci. Per altra banda Benaiges, els va agrair la feina que estan duent a terme en els camps de treball "per nosaltres el jaciment de la Llosa és molt important, tant per conèixer de la nostra història i perquè el jaciment ha estat el responsable de la creació de l'equipament cultural més important que hi ha a la ciutat, que és el Museu d'Història"

Per la seva banda Recasens, va destacar també la importància que ha tingut pel municipi el jaciment i va voler agrair que els estudiats haguessin triat com a destí, Cambrils. Recasens va voler destacar que a banda de la feina que els estudiants fan al jaciment el més important dels camps de treball són les relacions entre les persones de "tan diversa procedència".

Recordar que aquest nou grup, d'un total de 25 estudiants d'entre 18 i 30 anys, va arribar el passat 16 de juliol al municipi i ja fa una setmana que està treballant en les excavacions. La seva procedència és molt diversa, d'un total de 12 països, entre ells Sèrbia, França, Canadà, Corea, Estats Units, Lituània o Rússia, entre d'altres. Els joves, dirigits per un equip de monitors de la Fundació Pere Tarrés, enguany resideixen al CEIP Joan Ardèvol de Cambrils.

De la mateixa manera que va fer el primer torn, el grup de joves internacionals realitza els treballs d'excavació a la zona nord del jaciment, anomenada "sector 3000" on enguany s'ha pogut identificar clarament un edifici alto-imperial romà.

Els joves divideixen la jornada en dues parts. Al matí realitzen el treball de camp i la tarda la destinen a realitzar activitats culturals i d'oci pel municipi.

Comenta aquest article