Informació general

Efectius de la Patrulla Verda localitzen un niu amb cinc cries de falcó pelegrí

Per Redacció

 
 
A dalt, imatge del niu de xoriguers. A sota, el toixó que van trobar malferit
Efectius de la Patrulla Verda de la Policia Local van localitzar al terme municipal de Cambrils fa aproximadament un mes, un niu de xoriguers amb cinc cries.

Aquests exemplars són una espècie protegida d'au rapinyaire també anomenada falcó pelegrí i que és capaç de superar els 300 quilòmetres per hora en vol picat. Aquesta au s'alimenta d'ocells capturats en vol i sovint s'instal·len en zones properes a les rutes migratòries d'altres espècies per poder-les capturar en època de pas i també se n'aprofiten de les concentracions d'estornells per trobar aliment fàcil.

Donat que feia anys que no es detectava la presència d'aquest tipus d'au a Cambrils i, amb la localització d'aquest niu, la Patrulla Verda va realitzar un seguiment intensiu de vigilància per a la seva protecció per tal d'evitar actuacions vandàliques o la captura furtiva d'aquests ocells. Actualment, els polls han arribat a l'edat adulta i ja han abandonat el niu.

Trobada d'un toixó malferit

D'altra banda, el passat 20 de juliol, a les 10.30 hores, efectius de la Patrulla Verda van localitzar un toixó malferit en una pota, a la zona del barranc del Torrent d'en Gené, a prop de l'autopista. Aquest és un animal pràcticament desaparegut a Cambrils, tot i que anys enrere havia estat molt present, tal i com ho recorda la toponímia cambrilenca, en denominació a la partida rural del "Cau del Toixó", que està compresa entre la riera d'Alforja, la partida de les Quecles, la partida de les Arenes i el terme municipal de Vinyols i els Arcs.

El toixó malferit va ser traslladat a l'hospital veterinari Mediterrània, on després d'efectuar-li les primeres cures, serà traslladat a un centre oficial de recuperació de fauna salvatge.

Comenta aquest article