Informació general

Més de 200 persones han realitzat la visita guiada amb trenet pel barri antic durant el mes de juliol

Per Judit Pinazo



El trenet passant per davant de les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola
El Patronat de Turisme de Cambrils organitza des de fa sis anys la visita guiada amb trenet pel barri antic. Aquesta és una activitat que cada any compta amb una molt bona acollida i enguany en el que portem del mes de juliol ja l'han realitzat més de 200 persones. La ruta es realitza cada dimarts i dijous a les 17 hores, amb sortida des del Patronat de Turisme de Cambrils, per dirigir-se cap al barri Antic. La primera parada l'efectua a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí per realitzar-hi una visita. Aquesta parada és una de les novetats que s'ha introduït en la ruta d'enguany.

Després el trenet es dirigeix cap a la plaça de Carles Roig, avinguda de la Independència, carrer Verge del Camí i puja pel carrer de les Creus, on la guia fa cinc cèntims als turistes de la història de l'Església de Santa Maria. La propera parada que efectua el trenet és a la plaça del Setge on es baixa del trenet i es fa una ruta a peu pels principals carrers del barri antic: carrer Major, carrer de Castlar, carrer de les Parres, carrer del Cardenal Vidal i Barraquer, la plaça d'Espanya per acabar fent una visita al Museu Agrícola.

La ruta té un total de 2 hores i hi poden participar un màxim de 50 persones. Destacar que aquesta ruta guiada només es fa en català i castellà i només es fa durant els mesos de juliol i agost i té un preu de 3 euros.

Altres rutes del trenet

A banda del recorregut que fa el trenet pel barri antic, en fa d'altres, com per exemple, el recorregut turístic pel municipi. Aquest recorregut s'inicia, com tots els recorreguts del trenet, a davant del Patronat de Turisme i les rutes són entre les 18 i les 22 hores, a intervals de 40 minuts. Aquest recorregut compta amb explicacions sobre els atractius del municipi en cinc idiomes.

Un altre dels recorreguts del trenet és el que fa des de Cambrils fins al Parc Samà. Durant el trajecte, una veu en off explica, en cinc idiomes les característiques i atractius de l'entorn. Un cop s'arriba al Parc Samà els turistes tenen una hora i mitja per fer la visita al Parc. Aquest trenet es pot agafar els dimarts i dijous a les 10 hores. El preu del tiquet és de 4 euros, i inclou el desplaçament i l'entrada al Parc Samà.

Comenta aquest article