Informació general

Eleccions municipals

L'NMC demana a Enric Daza que retorni l'acta de regidor

El partit explica que tots els membres de la llista electoral del 2019 van signar, davant notari, un “compromís d’honorabilitat i dignitat política” que estipulava que, en cas de donar-se de baixa, deixarien “immediatament” els seus càrrecs

Per Redacció

Enric Daza i Oliver Klein, en el decurs d'un ple recent
Enric Daza i Oliver Klein, en el decurs d'un ple recent | Lluís Rovira i Barenys

L’anunci de l’actual regidor d’Urbanisme i Obra Pública, Enric Daza, de no formar part de la llista electoral del Nou Moviment Ciutadà ja té resposta per part del partit polític. En un comunicat, la formació municipalista demana a l’exmilitant que retorni l’acta de regidor i deixi pas al quart membre de la llista electoral del 2019, en aquest cas Antonio Martínez, per formar part d’aquests tres mesos que queden de mandat.

Ahir al vespre l’assemblea del partit es reunia per tractar la renúncia de Daza com a número 2 a les properes eleccions del 28 de maig, així com la seva baixa com a militant del partit que va notificar dilluns, al·legant que el seu "projecte polític i personal ha arribar al seu final i toca mirar cap a altres horitzons".
Davant aquesta decisió d’Enric Daza, la formació explica que tots els membres de la llista electoral de l’any 2019 van signar, davant notari, "un compromís d’honorabilitat i dignitat política on, entre d’altres clàusules, s’estipulava que en cas de donar-se de baixa de la nostra formació i tenir responsabilitats atribuïdes com a regidor, aquest deixaria immediatament els seus càrrecs".

Fent ús d’aquest compromís signat, l’assemblea va acordar, per unanimitat, reclamar al regidor i primer tinent d’alcalde "un exercici d’honorabilitat i responsabilitat renunciant a l’acta de regidor per a què el següent membre de la llista municipal del 2019 entri al consistori respectant, així, la voluntat dels cambrilencs i cambrilenques que van votar l’NMC".
En aquesta nota de premsa, la formació també agreix la feina que ha fet Daza, que també va ser el president, al capdavant de la regidoria d’Urbanisme i Obra Pública, "aconseguint fites marcades al programa electoral del NMC fruit del procés d’escolta activa que realitzen tots els membres del partit al nostre municipi".

El partit assegura que encara les elecciones municipals "amb un projecte d’il·lusió i renovació"

El partit vol reiterar la confiança en el seu grup municipal, "a la vegada que garanteix l’estabilitat i continuïtat del govern municipal de Cambrils, amb l’aval important de la feina feta i encarant les properes eleccions amb un projecte d ́il·lusió i renovació com han estat aquests últims anys al capdavant de la gestió".

Com asseguren des del partit, aquesta baixa no afectarà el seu projecte polític, que "sempre estarà per damunt de les perones" que han format I formen part dels seus equips. "L’NMC sempre s’ha caracteritzat per ser un projecte polític d’àmbit exclusivament local, que defensa els interessos dels cambrilencs i cambrilenques amb l’únic objectiu de millorar el nostre municipi. Aquest és el compromís que ens ha portat a ser, actualment, el partit que lidera el govern de Cambrils. És per això que continuarem endavant, treballant en el dia a dia, dissenyant el futur i enfortint el nostre projecte comú, compartit amb tota la ciutadania per damunt de noms i ambicions polítiques", expressen.

Comenta aquest article